Nyheter

Vaggeryds simhall synas

Nyheter Efter flera års famlande är det tid att fatta beslut om framtiden för simhallen i Vaggeryd. Nu ska partierna redovisa sina synpunkter till kultur- och fritidsnämnden.

Arkivbild. Foto: Martina Ojala

Kultur- och fritidsförvaltningen har anlitat en konsultfirma som har undersökt simhallens status. Samma konsultfirma gjorde en utredning 2015 och nu sex år senare har det konstaterats att simhallen har nått sin tekniska livslängd: något måste göras.

Det har presenterats en rapport som slår fast att det finns två alternativ för simhallen. Det handlar om en genomgripande renovering eller att planera för att bygga en helt ny simhall. Om ett nybygge blir alternativet blir det, med all säkerhet, en diskussion om placeringen av en ny simhall.

För att få en bild av hur politiken ser på frågan har kultur- och fritidsnämnden beslutat att skicka ut en remiss till de politiska partierna som ges möjlighet att presentera sina förslag för simhallsfrågan. Svaren ska vara inne i februari inför nämndens beredning som görs innan nämndens sammanträde i mars, då ett inriktningsbeslut ska tas. Enligt nämndens ordförande måste det fattas ett definitivt beslut om simhallen under 2022.

I de diskussioner som hörts handlar frågan inte bara om simhallen i Vaggeryd, utan det finns de som kan tänka sig en ny anläggning mellan Skillingaryd och Vaggeryd som ersätter nuvarande anläggningar i dessa orter. Vad som blir utfallet innan det är dags för ett beslut i kommunfullmäktige blir spännande att följa.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Vaggeryds simhall synas

En spännande idé som kommit upp på sistone är ju att täta läckorna i botten på Fenix 2. Så att det vattnet som tar sig in via taket blir ståendes 1,5 meter upp eller så. Tänk vad läckert att kunna simma runt runt, och slippa alla jobbiga vändningar.😃👍
Både Tantpartiet och Tofterydsdemokraterna stödjer detta förslag, skriv upp det på remisslistan!

Fenix 2 hade äntligen rest sig ur askan och blivit något spektakulärt som skulle sätta kommunen på kartan!

Enda rätta är att bygga en ny sim- och sporthall på fotbolllsplanen intill och sedan riva den befintliga och bygga ny skola där istället. Bättre läge kan inte finnas med närhet till skola och även kollektivtrafik när barn behöver transporteras från andra skolor eller besökare enkelt ska kunna ta sig dit. Att förlägga en ny hall mellan Vaggeryd och Skillingaryd är idiotiskt då ingen har nära till den och det blir svårt att ta sig dit. Blir varken ekonomiskt eller miljövänligt med massa onödiga transporter. Skillingaryd simhall är betydligt fräschare och förhoppningsvis finns det pengar till att renovera och utöka den om x antal år när det behövs. Om man förvaltar skattepengarna väl.

Simhallarna är ett viktigt inslag i våra två större orter och det borde behandlas likvärdigt .
Nu diskuteras nybygge för 200 miljoner och då blir det bara en bra simhall.
Lägg 100 miljoner på till- om och tillbyggnad på båda simhallarna så få vi två bra anläggningar till priset av en och alla blir nöjda och glada.

Bygg ny simhall i Skillingaryd.
Är ju i anslutning till de två söderhallarna.
Plats finns det också.
De flesta i Vaggeryds kommun jobbar ju ändå i Skillingaryd.
Vaggeryd behöver fler arbetstillfällen så bäst vore ju om ett eventuellt fängelse byggs där.
I Skillingaryds närhet finns ju knappt en plätt att bygga bostäder på.
Borde då vara omöjligt att hitta plats för ett fängelse.

Bygga mellan Vaggeryd och Skillingaryd?
Det låter väldigt dyrt att bussa alla skolbarn flera gånger i veckan till badet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *