Nyheter

Vaggeryds trädgårdsförening bjuder in till öppna trädgårdar

Nyheter Intresset för trädgård och odling har vuxit lavinartat de senaste åren och medlemmarna i föreningen blir allt yngre.

Vaggeryds trädgårdsförening har ungefär 330 medlemmar. De flesta är från Skillingaryd och Vaggeryd, men även från Jönköpingstrakten.

– Vaggeryds trädgårdsförening har hållit på i många år. Föreningen startades redan 1931 så i år firar vi 90-årsjubileum, berättar Mats Elmgren som är vice ordförande i föreningen. Men vi har inte kunnat planera några festligheter…. ännu.

Susanne Smedberg, som skriver i vår trädgårdsspalt i tidningen, är ordförande och Mats Elmgren är vice ordförande.

Föreningen brukar under normala omständigheter träffas fem gånger om året med föreläsningar, tips och idéer, lotteri och fika förstås. Någon uteaktivitet brukar anordnas och en resa. Nu var det länge sedan medlemmarna kunde träffas, men förhoppningsvis kommer det i gång till hösten.

– I år har vi flyttat så att vi har fler aktiviteter under hösten. Vi brukar ha det sista i oktober men i år kommer vi att ha en träff i november, där vi kommer att ta upp det här med trädgårdsbelysning, berättar Mats.

Den 13 juni är det dags för öppna trädgårdar, där sju stycken trädgårdar är öppna för besökare. Då finns möjlighet att njuta och få inspiration ifrån några av medlemmarna i Vaggeryds trädgårdsförening som visar upp sina växter och odlingar. Ett stort intresse och många timmars arbete ligger bakom varje öppen trädgård.

Mellan klockan 11.00 och 17.00 får man passa på att titta runt. Vilka trädgårdar som är öppna presenteras på trädgårdsföreningen Facebooksida och en av dem kommer  ni att få läsa om här i morgon. 

Arkivbild från öppen trädgård 2019 i Fiskaby

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *