Nyheter

Vaggerydsbo vill gallra i Götafors

Nyheter Ett medborgarförslag lämnades in av gällande Mogölen och skogsparti i Götafors som behöver synliggöras och gallras

Arkivbild

Medborgarförslaget i sin helhet: 

”Jag vill förelås att skogen runt lilla och stora Mogölen på Götafors skulle röjas och kanske även gallras en aning, så att man gör gölarna mer synliga. Framför allt den södra, och lilla gölen, blir väldigt kamouflerad bakom allt sly, vilket alla tyckte varit trevligt. Mogölarna är belägna på norra och södra sidan av Källemogatan i Vaggeryd. 

Även skogen bakom industrifastighet vid Götafors är behov av röjning och gallring. Detta skogsparti sträcker sig i söder från Stödstorpsvägen, vid Götafors gamla fotbollsplan, upp till Västra strand och gamla crossbanan. Området är 30 hektar och en gallring här skulle generera en bra inkomst från virkesintäkten”. 

Medborgarförslaget godkändes av fullmäktiges ledamöter och lämnades till tekniska nämnden för svar. 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Vaggerydsbo vill gallra i Götafors

Kolla terrängen vid och runt Fenix… En gymnasieskola med bästa placeringen vid Hjortsjön, där skolan inte ens syns från sjöhållet. Och tänk vilken utsikt alla på Fenix hade kunnat ha? Och skolans brygga? Vad är tanken med den när man låter det förfalla helt?
Dåligt!

Herregud så bra att någon skickar in detta som jag verkligen tycker att vi ska anamma. Vaggeryd har så vackra gölar som vi ska vara stolta över och visa upp, inte gömma. Hoppas verkligen att tekniska nämnden ser till att det genomförs omgående.

Stora Mogölen behöver inte gallras.
Allt behöver inte vara platt mark i ett samhälle.
Gällande Lilla Mogölen kan jag köpa resonemanget om det gäller mot Götafors.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *