Nyheter

Vaggerydselever har näst lägst gymnasiebehörighet i länet

Nyheter Enligt statistik från Skolverket som Newsworthy sammanställt så hade eleverna i Vaggeryds kommun som gick ut nian i våras näst lägst gymnasiebehörighet i länet.

Genrebild. Foto: Pixabay

Endast 77 procent var behöriga till gymnasiets yrkesprogram. Det är en lägre andel än de som gick ut nian 2021. Endast Mullsjö kommun kan visa upp lägre siffror i länet.

Andelen behöriga minskade både bland flickor och pojkar. Pojkarna klarade gymnasiebehörigheten i högre utsträckning i Vaggeryd, 80 procent jämfört med 75 procent.

68 procent av niondeklassarna på Vaggeryds kommuns  två högstadieskolor nådde godkänt resultat i alla ämnen i våras. Läsåret innan var motsvarande siffra 78 procent. En minskning med tio procent alltså.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Vaggerydselever har näst lägst gymnasiebehörighet i länet

Har det hänt något på Hjortsjöskolan, eller är det jag som missförstår? Bland Hjortsjöskolans 89 elever klarade 56,2% godkänt i alla ämnen och 71,9% klarade kraven för yrkesprogram. Det bör motsvara 50 respektive 64 elever. Bland Fågelforsskolans 75 elever var motsvarande siffror 81,3% (61 elever) och 84% (63 elever). Skillnaden mellan skolorna uppfattar jag som statistskt säker med råge vad gäller godkänt i alla ämnen och med icke-signifikant tendens vad gäller krav för yrkesprogram (p=0.09 Fischers exakta test). Resultatet påverkas inte av svensk bakgrund eller ej. Men skillnaden är nytillkommen jämfört med de båda närmast föregående läsåren. Vad är det som har hänt?
Brasklapp: Om jag har räknat fel ber jag för det första så väldigt mycket om ursäkt och för det andra ber jag den som begriper bättre rätta till mina misstag.

En minskning från 78 till 68 är en minskning med 10 procentenheter. Minskningen i procent är större, nästan 13 procent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *