Nyheter

Förslag: Reducera förskoleavgiften

Nyheter Till kommunfullmäktiges ledamöter har en tvåbarnspappa skickat in ett förslag angående att reducera förskoleavgiften för barn med hög frånvaro

Arkivbild från förskola

Förslaget som lämnades in under kommunfullmäktige lyder: ”Se över möjligheten att reducera förskoleavgiften för barn med hög frånvaro. Ett hushåll med en förälder som är föräldrarledig har möjlighet att låta ett syskon vara på förskola 15 timmar i veckan. 

Man betalar då full avgift, oavsett närvaro. Orsaker till frånvaro kan vara sjukdom hos barnet eller sjukdomar som går på förskola såsom magsjuka, ögoninflammation, RS-virus och så vidare. 

Ett exempel på närvaro är två dagar, totalt 10 timmar, under hela februari. När ingen förälder är föräldrarledig innebär sjukfrånvaron istället VAB (reds anm; vård av barn) som blir än mer ekonomiskt drabbade för hushållet. Därför föreslås möjligheten att få reducerad förskoleavgift vid hög frånvaro ses över”. 

Kommunfullmäktiges ledamöter godkände medborgarens förslag och lämnade det vidare till barn- och utbildningsnämnden för beslut. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Förslag: Reducera förskoleavgiften

Om kommunens inkomster ska minska när ett barn är borta, hur går det då med lönen till personalen? Ska den också reduceras? Det måste väl komma in pengar varje månad till kommunen så att personalen garanterat får sin lön varje månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *