Nyheter

Välbesökt julmarknad i Hok

Nyheter Trots regn lockade julmarknaden folk till ett besök vid Julljus i Hok

tomten välkomnade  [1/11]

Lotter såldes i mängder  [2/11]

Klass 5 var engagerade  [3/11]

Tomtar  [4/11]

Hugo Andersson och Alfred Kennerstig, UF-företagare  [5/11]

Deras produkter som är populära  [6/11]

Gran på gran  [7/11]

Mera tomtar  [8/11]

Grillade marshmallows var populär i ruskvädret  [9/11]

Pyntad vagn  [10/11]

Till och med traktorn i julrött var pyntad  [11/11]

Redan när julmarknaden öppnade så var det folk som väntade på att kunna köpa en julgran. Hooks IF hade ett tjugotal granar till försäljningen och de hoppades att kunna lämna julmarknaden utan granar i retur. Ute i regnet stod människor och pratade samtidigt som det dracks glögg och åts pepparkakor. Det var också en strid ström fram till kiosken där lottförsäljarna huserade och de hade åtminstone tak över huvudet.

Inne i det stora tältet var det ett antal knallar som sålde allt från ljus till tomtar och fårskinn. Och de verkade nöjda med tillströmningen inne i tältet. Där träffade vi också två ungdomar som var där med sitt UF-företag.

– Vi började att sälja våra produkter för tre veckor sedan, berättade Hugo Andersson som var där tillsammans med Alfred Kennerstig. De har varit igång ett tag med först utbildning och nu med skarpt företagande.

Inne hos Jul-ljus var det varmt och skönt och kaffedoften låg i luften. Trots det dåliga vädret kan vi vara säkra på att traditionen med julmarknad i Hok kommer tillbaka även nästa år och åren efter det.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *