Nyheter

Välbesökt kulturhelg i kommunen

Nyheter Att det varit kulturhelg i Vaggeryds kommun borde inte ha undgått någon. Vi har varit runt på några olika utställningar och fotograferat. Två av dessa var samutställningen i gamla Coop och Folkets Hus.

I den tomma lokalen i Vaggeryd där Coop hade sin butik var det samutställning. Där ställde ett trettiotal konstnärer ut sina verk. Där kunde man också hämta programblad med kartor för att hittar sig vidare ut till olika ateljéer.

I Folkets hus i Vaggeryd var det också flera konstnärer som ställde ut. Daglig verksamhet visade en teater och kulturskolan hade dansuppvisning. Folkets hus visade också biofilmer.

Åsa Storck, projektsamordnare berättar: 
– Det känns bara fint efter Kulturhelgen som överträffade våra förväntningar och blev en riktig toppenhelg! Det kom mycket folk på program och aktiviteter, märks att det efter pandemin finns ett uppdämt behov av att träffas och ta del av kultur tillsammans med andra.

– På biblioteket i Vaggeryd var det publikrekord när ”Familjen Knyckertz” framträdde. ”Så roligt att det anordnas sådant här för barnen, det vill vi ha mer av” var en kommentar vi fick från flera föräldrar.

– Kulturhelgen är ett viktigt tillfälle för kulturutövare att få visa upp sig, synliggöra sin verksamhet och knyta kontakter, de konstnärer jag pratat med har haft bra med besök i sina ateljéer. Samlingsutställningen i gamla Coop i Vaggeryd hade över 350 besökare under helgen.

– Bäst av allt är nog känslan av vad vi under en sådan här helg kan uppnå i Vaggeryds kommun när vi samverkar allihop kring ett arrangemang som Kulturhelgen: konstutskott, biblioteken, öppna ungdomsverksamheten, kulturskolan, Miliseum, Remida, hälsocoach, föreningar, Folkets Hus, studieförbund, kyrkor, konstnärer, kulturarbetare, privatpersoner, region Jönköpings län och företag.

 

Färgglad och påhittig kreation av Anne Ekwurtzel.  [1/12]

David Norrfjärd chef i kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med Åsa Storck, projektsamordnare för kulturhelgen.  [2/12]

Belle Pettersson 4 år var den yngsta utställaren.  [3/12]

Besökarna kikar runt bland alla smakprov från olika utställare.  [4/12]

Maria Melander visade två av sina tavlor i samutställningen,.  [5/12]

  [6/12]

Patrik Malmsten har visat sin konst på flera utställningar tidigare. Här visade han två tavlor med välkända byggnader i Vaggeryd och Skillingaryd.  [7/12]

Malin Davidsson var själv på plats och visade sin konst.  [8/12]

Konst av Malin Davidsson.  [9/12]

Konst av Malin Davidsson.  [10/12]

Tre tavlor av Thomas Bergquist.  [11/12]

Kulturskolan hade dansuppvisning.  [12/12]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *