Nyheter

Välbesökt kultursöndag i Skillingaryd

Välbesökt kultursöndag i Skillingaryd

Nyheter Vid 18-tiden var det dags att summera kulturhelgens aktiviteter.

Lena Hansson i konstnärsgruppen Blick var bara en av flera nöjda aktörer.

De fem damerna i Blick, Lena Hansson, Kerstin Lundahl, Inger Hellström, Birgit Tropp-Ljungberg och Birgit Karlsson, kunde till exempel räkna in sammanlagt 82 besökare i utställningslokalerna i gamla Uppåkra i Skillingaryd.
– Vi flyttade ju hit för tre år sedan men var lite rädda för att vi skulle ligga lite offside och att det skulle vara svårt att hitta hit. Men resultatet blev över förväntan, summerade Lena Hansson.

Dagsregnet förmådde uppenbarligen inte minska lusten till kulturupplevelser av olika slag i och runt Skillingaryd.

I Mofas hus var familjen Ljungqvist storbelåten och det gällde även Ann Jansson i Harfall. En strid ström av besökare trotsade det usla grusväglaget på en av kommunens allra vackraste vägar för att ta sig ut till hennes ateljé.

I centrala Skillingaryd tycks den kombinerade konstutställningen/konserten i Elbyråns lokaler ha haft en jämn och strid ström av besökare.

Den gäller också fotoklubbens utställning i de lokaler vid Centralplan som kanske blir ungdomsgård till sist. Om kommunen och VSBo kommer överens, vill säga. Liselotte Grimborg och Albin Sjöberg hade ansvaret för det första arbetspasset på söndagseftermiddagen och kunde räkna in en jämn ström av besökare. Förhoppningsvis breddades besökarnas begrepp i ämnet fotokonst.
Bland annat visade Liselotte Grimborg hur man av digitala foton kan göra spännande posters.
Ingen besökare lämnades heller oberörda av Albin Sjöbergs närbild av ett ungt och nyfiket rävansikte, fotat med vidvinkel på bara 35 centimeters avstånd på Ya-fältet!

Den som missade den utställning på bröllops-tema som Birgit Adolfsson och Inger Lindström hade sammanställt i församlingshemmet är bara att beklaga. Men väldigt många tycks ha hittat dit trots att skyltningen lämnade en hel del övrigt att önska, inte bara där för övrigt.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *