Nyheter

Välbesökt mässa i Skivaryd

Nyheter Helgen som gick arrangerades en hantverksmässa i Skivaryds lokaler i Skillingaryd. När tidningen var på plats timmarna innan stängning så hade över 500 personer besökt mässan. Till slut landade den siffran på 629 besökare.

Ett 20-tal utställare hade bokat plats och sorlet var högt i lokalerna. Idén om en hantverksmässa i Skivaryd föddes av Kajsa Löfström Eriksson och Carina Remnemark.
– Vi tog kontakt i maj med Skivaryd och bestämde oss för allhelgonahelgen och vips hade vi ett 20-tal utställare, berättar Carina Remnemark.

Är det bara lokala utställare?
– Ja. Den som åkt längst är från Skärstad.

Marie Hertzberg är glaskonstnär med ateljé i Taberg. Dottern Johanna Hertzberg hade känningar i musikbranschen och det har lett till att Marie har gjort glasgitarrer till bland annat hårdrocksgruppen Hammerfall.

Carina Remnemark fortsätter att visa runt undertecknad i lokalen och presenterar de olika utställarna. I bildsvepet nedan kan ni följa med på en tur genom mässan.

Blir det en ny mässa nästa år?
– Vi planerar för det. Jag har fått återkoppling från ungefär hälften av utställarna hittills och av det jag uppfattat så skulle de också vilja fortsätta, säger Carina Remnemark.

Foto: Henrik Skoglund

Tre generationer Hertzberg. Marie, Johanna och Maja.  [1/7]

Kerstin Pierrou.  [2/7]

Eva och Peter från Hagshult tillverkar och säljer smycken.  [3/7]

Eva Sjöman.  [4/7]

Marianne Edvinsson visar upp en alpacka.  [5/7]

Carina Remnemark är en av två initiativtagare till mässan.  [6/7]

629 personer besökte mässan under lördagen och söndagen.  [7/7]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *