Nyheter

Valbussen på besök

Nyheter Idag gästades Skillingaryd av Företagarnas valbuss, där politiker och Företagarna besöker mindre företag och projekt.

Frida Boklund, Företagarna

Företagarna är nu ute på en turné i landet för att få politiker och makthavare att intressera sig också för de små företagens utveckling och behov av kompetensförsörjning. De kallar projektet Valbussen som ska besöka 41 orter på tre månader. Idag gjordes stopp i Jönköping och Skillingaryd.

I Skillingaryd besöktes All:In, Allservice industri som är en mötesplats där ungdomar, oavsett bakgrund, kan mötas och under handledning få lära sig mera av det som bygdens industrier behöver. Joel Säll och övriga ansvariga berättade om hur man tar emot och utbildar människor i tre spår som finns. De erbjuder kompetensutveckling inom trä, metall och textil.

Politiker lyssnar intresserat

Från företagarna såg man väldigt positivt på den modell som finns i Skillingaryd och påpekade att ända sedan 1990-talet skapas 4 av 5 jobb i småföretag med upp till 50 anställda.

Under mötet vittnade personalen på All:In om de bekymmer som man möter hos myndigheter i pappersarbetet, framförallt med de som fortfarande är i asylprocess, men även i övrigt är det inte smidigt.

Företagarna å sin sida instämde i mycket av det som sades och skickade en passning till närvarande politiker att se över och förenkla för företagen att anställa. Annars är risken att kompetens går förlorad och därmed arbetstillfällen och möjligheten för såväl människor som företag att växa.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *