Nyheter

Välkomnar Jonas Helgesson till Betelkyrkan

Nyheter Jonas Helgesson är född CP-skadad och fick under sin uppväxt alltid höra att han inte skulle kunna gå eller prata eller göra vardagliga saker. Men han lyssnade inte på dessa råd utan blev i stället ståuppkomiker och en känd föreläsare.

Jonas Helgesson gästar Betelkyrkan. pressbild

Landet runt håller Jonas föreläsningar där han verkligen bjuder på sig själv. På ett humoristiskt sätt berättar han om hur det är att leva med en CP-skada. I Vaggeryd får man tillfälle att lyssna på honom då han kommer till Betelkyrkan lördagen den 7 mars. I samband med detta blir det också fika. Rubriken på föreläsningen är ”Vägen framåt”.

Jonas Helgesson kan också tituleras författare och skådespelare. Han har skrivit böckerna Ett CP-bra liv och Grabben i kuvösen bredvid och som skådespelare hade han en roll i musikalen Livet är en schlager, som spelades i Stockholm till april 2015.

Musikalen bygger på Jonas Gardells film med samma namn, som hade premiär år 2000. I musikalen spelade Jonas tillsammans med kända aktörer som Peter Jöback, Johan Glans och Måns Möller med flera.

Elise LIndqvist. Pressbild

”Att komma i funktion” är rubriken på den temamånad som Betelförsamlingen har nu i mars. Det är som en del i detta som Jonas Helgesson kommer dit. Pastor Jakob Fhager Bjärkhed säger att idén till att anordna samlingar under ett visst tema kommer från ungdomsledaren Axel Swahn.

Målet är att uppmuntra och lyfta fram de människor som engagerar sig i att hjälpa andra. Som exempel nämner Jakob Mötesplats Vaggeryd, där många medlemmar från kyrkorna gör ett gott arbete. Men detta kanske inte passar alla. Ett annat mål är att även hitta nya sätt att komma i funktion. Alla är vi ju viktiga och kan göra insatser efter våra förutsättningar.

Flera samlingar under temat ”Att komma i funktion” kommer att hållas i mars. Som avslutning kommer Elise Lindqvist att besöka Betelkyrkan för andra gången på några år. Hon kallas ”Ängeln på Malmskillnadsgatan” eftersom hon där arbetar bland prostituerade och gör en stor insats.

Samlingen med Elise Lindqvist är lördagen den 28 mars. Även denna gång är det fika. Att samlingen är en timme senare än Jonas Helgessons föreläsning beror på att Elise är på sitt arbete på Malmskillnadsgatan natten innan hon kommer till Vaggeryd!

Lars-Evert Eskilsson

Pastor Jakob Fhager Bjärkhed och ungdomsledare Axel Swahn

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *