Nyheter

Vandring runt Bondstorp har mycket att erbjuda

Nyheter Bondstorp är förvisso en liten tätort – men det hindrar inte att det kan erbjudas stora upplevelser vid Rasjöns östra strand.

Lisbeth Davidsson välkomnar vaggerydsborna till Bondstorp framför kyrkan med det förre detta pensionatet i bakgrunden

Som när IOGT/NTO i Vaggeryd förlade årets vårvandring till Bondstorp. Vandringsturen Bondstorp-runt är maximalt några kilometer lång men en vårdag när solen lyser och Rasjöns vatten lyser blått och kristallklart är den väl värd den minimala mödan. Upplevelserna är nämligen stora. Att den strandpromenad som skapades för några år sedan från hamnen ned till Sjöborgen är den bästa i och vackraste i kommunen, är det väl ganska många som känner till. Men det finns så mycket mera i Bondstorp där man väl lycktas hantera samspelet mellan bebyggelse, vyer och vatten men även lokalhistoria. 

Det tydliggjorde ciceronen för de 25 vandrande Vaggerydsborna, Lisbeth Davidsson från Bondstorps Hembygdsförening. Det blev åtskilliga strandhugg utmed vägen där Lisbeth berättade om de olika punkterna; som kyrkan, pensionat Almhill, Ekebacken, gamla telefonstationen, hamnen, badplatsen, sommarhemmet Sjöborgen och missionshuset, med flera. Lisbeth fick dessutom assistans av Sune Johansson som  berättade om skärgården (den enda i kommunen) i Rasjöns norra del. 

Text och foto: Kåre Boberg

Förmiddagskaffe vid stranden av Rasjön med från vänster Thore Ohlsson, Britt Claesson, Per Nordh, Gun och Lars-Göran Nilsson samt Jonny Oscarsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *