Nyheter

Vann med vykort i Aten

Nyheter Per Bunnstad från Skivaryds Samlarklubb i Skillingaryd har skördat nya framgångar som vykortsutställare. I början av november fick han guldmedalj och 90 poäng med vykortsexponatet OS i Stockholm 1912. Det var vid Eslövia 2021.

Per Bunnstad vid utställningen i Eslöv i början av månaden.

Två veckor senare ställde han ut samma exponat men översatt till engelska i Aten i Grekland där han var en av två utställare från Sverige. Det blev samma valör men 91 poäng. I Eslöv var han tvåa i klassen och i Aten etta i konkurrens med 14 andra utställare från elva länder. I Aten delades andraplatsen med 90 poäng av tre utställare från Frankrike, Israel och Finland.
– Tyvärr fick jag ställa in resan till Aten men man måste inte vara på plats för att få sitt exponat bedömt av juryn, säger Per.

• Till London i februari
Nu laddar han för att delta vid en internationell utställning i London i februari 2022. Den har senarelagts två år på grund av coronapandemin.
– Jag har två gånger tidigare försökt att bli antagen och nu blev det tredje gången gillt, säger Per.
Han kommer att presentera ett så kallat openpexponat om VM i fotboll med betoning på 1958. Det har han ställt ut två gånger i Sverige med 88 poäng 2018 och 89 poäng 2019.
– Extra roligt att få visa det i fotbollens hemland, säger Per som nu får inrikta sig på översättning till engelska och att ”peta in” lite nytt som ska in på de fem utställningsramarna.

I open måste minst 50 procent av antalet objekt vara frimärken, brev eller annat med anknytning till filateli. Resten kan vara vykort, biljetter, autografer, foton eller vad som helst som är maximalt fem millimeter tjockt.

Här finns länk till exponatet om OS 1912 (pdf)

Taggar

Dela


8 reaktioner på Vann med vykort i Aten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *