Nyheter

Vansinneskörde i 180

Nyheter Det gick minst sagt fort till på förmiddagen på vägen mellan Hok-Vaggeryd sedan polisen jagat en bilist som körd i 180.

Händelserapport från polisen:

09.56 En polispatrull skulle stoppa en bilist på riksväg 30 norr om Hok. Föraren stannade inte på polisens uppmaning utan körde vidare i hög hastighet. Polisen följde efter.

Färden gick från Hok mot Vaggeryd. Tidvis höll bilisten cirka 180 km/h. Flera polispatruller anslöt i arbetet med att få stopp på bilisten.

10.05 Bilisten körde in i Vaggeryd.

10.06 Polisen placerade ut en spikmatta, men föraren hann stanna innan spikmattan. Polisen fick kontroll på situationen och säkrade fyra personer som satt i bilen. Flera polispatruller fanns vid det laget på plats.

10.18 Bilen kördes av en man i 20-årsåldern. Han greps. Utöver trafikbrott så är han misstänkt för försök till grov misshandel, då han ska ha bromsat kraftigt framför den efterföljande polisbilen, i syfte att få stopp på den. Ytterligare brott kan tillkomma.

Polisen arbetar nu med att ta reda på vilka personerna i bilen är, och varför de inte stannade på polisens uppmaning.

Ingen ska ha skadats i samband med händelsen.

11.40 Föraren är misstänkt för drograttfylleri. De övriga är misstänkta för ringa narkotikabrott, eget bruk. Samtliga kommer att genomgå provtagning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *