Nyheter

Vänstern delade ut nejlikor för jämställdhet

Nyheter I regn, rusk och halv storm gav sig Vänsterpartiet ut på kommunens gator och torg på Internationella kvinnodagen i fredags.

Tarja Kinnunen och Elizabeth Orellana Bravo erbjöd blommor och budskap på Internationella kvinnodagen.

– Vi tycker att dagen är jätteviktig att uppmärksamma, säger Erica Gunnarsson Kibowa, ordförande för Vänsterpartiet i Vaggeryds kommun.

– Vi har kommit ganska långt i Sverige men det är mycket kvar, inte minst vad gäller löner och ägande. Det är också viktigt att visa solidaritet med delar av världen där förtrycket och våldet mot kvinnor är så mycket värre än här. Kampen går vidare.

De som vågade sig ut på stan i busvädret fick med sig en blomma hem, en nejlika så klart som är partiets symbol. Men också en portion information om dagen och Vänsterpartiets arbete för ett mer jämställt Sverige.

Erica Gunnarsson Kibowa lyfter till exempel fram frågan om sex timmars arbetsdag som extra viktig eftersom kvinnor fortfarande dominerar i ofta tunga välfärdsyrken med mycket obekväm arbetstid och samtidigt står för en stor del av arbetet med barn och hem.

 

I över hundra år har ojämställdhet och kvinnors situation i världen uppmärksammats den 8 mars.

– Samtidigt är jämställdhet inte bara till för kvinnor. Alla vinner på ett mer jämlikt samhälle. Och jämlika förhållanden är lyckligare förhållanden, eller hur, säger Erica.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *