Nyheter

Vänsterpartiet firade internationella kvinnodagen

Nyheter Den 8 mars är en viktig dag för Vänsterpartiet även om de tycker att det borde råda jämställdhet på samtliga årets dagar.

Internationella kvinnodagen

På torsdagskvällen hade Vänsterpartiet i Vaggeryd bjudit in till en träff för att aktualisera och diskutera angelägna frågor kring jämlikhet och jämställdhet.

– Även om det kan tyckas märkligt med en internationell kvinnodag är den viktig för att få genomslag och sätta fokus på jämställdhetsfrågorna, säger Erika Gunnarsson Kibowa som är ordförande. Hon menar att man måste passa på när utrymme ges för dessa frågor eftersom de inte är självklara, tillägger hon.

För Vänsterpartiet är är frågan om rätten till heltid, en heltid som innebär sex timmars arbetsdag högst på agendan. De menar att det är vägen mot ett mera jämställt samhälle där man också kan minska löneskillnaderna mellan kvinnor och män. På global nivå är rätten till utbildning för alla bland det mest angelägna.

På kvällen medverkade Jan-Å Johansson, politisk sekreterare som intervjuade Erika Gunnarsson Kibowa, Siv Bertilsson och Elizabeth Orealla Bravo inför ett tiotal besökare.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *