Nyheter

Väntar fortfarande på svar från nämnd

Nyheter Lars Olsson i Ekesås undrar varför nämnden svarar på en fråga som aldrig är ställd och begär en ursäkt för anklagelsen om lögner samt att ledamöterna tillrättavisas för sitt beslut om ingrepp i tjänstemannens arbete. 

I början av förra året sattes en kontrollmast upp vid platsen där vindkraftverken planeras

Läs brevet i sin helhet nedan:

Efter att jag återigen fått svar från miljö- och byggnämnden nu i dagarna så undrar jag vad de sysslar med där. De har svarat på en fråga jag aldrig ställt.

Jag undrar om de eller ni har hört historien om ”Goddag Yxskaft”. Det är ungefär så det är. De har svarat att de kommer att svara på eventuell remiss från Länsstyrelsen, något jag aldrig frågat om.

Jag antar de svarat på detta för att skydda sin egen rygg då det i mejlkonversation mellan dem och länsstyrelsen framgår att de inte är intresserade av svara på remiss. För vår del kvittar det att de svarar, för vi förväntar oss inget gott från dem.

De frågor jag begärt svar på är enligt nedan och enligt mitt första brev till miljö- och byggnämnd:

1. Hur vanligt är det att en ledamot tar upp diskussioner som förts i massmedia och vill att nämnden skall uttala sig?
2. Var har Olof Sjöholm fått sina uppgifter ifrån?
3. Hur ofta diskuterar nämnden vindkraftverk i kommunen?
4. Vad har föranlett ledamoten att väcka denna fråga i nämnden? Och inte andra viktiga miljöaspekter för vår kommun som rör vindkraftverk?
5. Vilka är lögnerna som framförts av media och mig?
6. Vem representerar Olof Sjöholm och därmed Centerpartiet, landsbygden  eller Eolus?
7. Varför har inte den nya vägen till vindkraftverken diskuterats av ledamöterna i miljö- och byggnämnden?
8. Varför har inte den kabel diskuterats, av ledamöterna i miljö- och byggnämnden, som kommer att dragas från vindkraftverken på 1,7 mil tvärs genom vår kommun på ett cirka djup av 1,5 meter?

Den 25 maj tog miljö- och byggnämnden ett gemensamt beslut att tillskriva kommunen och länstyrelsen/Tillsynsmyndigheten angående ”Vindkraftparken” Boarp. Man ville att de skulle uttala sig om de påstådda lögner och osanningar som de ansåg försigkomna bland allmänhet och press i kommunen. Detta gör politikerna mitt under pågående process i Tillsynsmyndigheten och man försöker påverka tjänstemannen på Tillsynsmyndigheten,

Följaktligen får miljö- och byggnämnden ett riktigt svar från Tillsynsmyndigheten och myndigheten tar beslut i frågan och förbjuder den väglayout för vindkraftparken. Detta totalt emot miljö- och byggnämndens beslut och enligt mina skrivelser till Tillsynsmyndigheten.

Jag tillskriver då miljö- och byggnämnden och begär en ursäkt för anklagelsen om lögner samt att ledamöterna tillrättavisas för sitt beslut om ingrepp i tjänstemannens arbete. Inget svar får jag trots påminnelser.

Om miljö- och byggnämnden hade svarat mig att de varit ute i ogjort ärende och att de inte visste alla fakta och detta ber de om ursäkt för, så hade saken varit ur världen för mig. Nu krånglar man in sig i en massa motsägelser och klantigheter och sakerna blir bara värre.

För övrigt så har jag inte bett om att vara anonym i diskussionen, jag är inte en ”hen” eller något annat tillkonstlat uttryck, använd gärna mitt namn, jag står för vad jag säger och har sagt, annars backar jag om det behövs.

Så nu undrar jag kan en nämnd göra så här? Jag menar de får ha vilken åsikt de vill, men de får faktiskt stå för dem och också backa om de ser att de har fel.

Denna gång fick jag helt rätt av Tillsynsmyndigheten och miljö- och byggnämnden har helt fel.

Jag erbjuder mig att deltaga i nästa nämndmöte för att reda ut problemen.

Jag väntar fortfarande på en ursäkt.

Vänligen
Lasse Olsson

Fotnot: Ovanstående brev skickades till kommunen den 11 oktober.

Taggar

Dela


1 reaktion på Väntar fortfarande på svar från nämnd

Bra av dig Lasse detta är nästan en uppslag till en ny filmidé som kan heta ”naturen som försvann”
Får nog köpa popcorn om du får svar. Annars en trevlig helg till er alla inblandade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *