Nyheter

Vapen stals vid inbrott: ”Känns som beställningsjobb”

Nyheter Någongång under de senaste månaderna har någon eller några tagit sig in i Svenarums hembygdsgård och stulit samlarobjekt i form av vapen. – Det känns som ett beställningsjobb, säger Roger Andersson som är ordförande i hembygdsföreningen.

Genrebild: David Alin

Exakt när inbrottet skedde är oklart. Men det upptäcktes under söndagen då en förbipasserande upptäckte att bakdörren till Hultabostugan stod på glänt. När Roger Andersson kom till platsen kunde han konstatera att två gevär tillverkade av Lindberg, samt en bajonett stulits.
– Det var uppsatta i ett låst vapenställ på väggen. Men de hade de (Tjuvarna) brutit loss från väggen.

Roger Andersson säger att han tror att det hela handlar om ett beställningsjobb.
– Det här är samlarobjekt och oerhört värdefulla för oss.

Inbrottet och stölden är polisanmäld. Men i nuläget finns det ingen misstänkt. Exakt när inbrottet skedde är svårt att avgöra. Roger Andersson berättar att han brukar vara på platsen en gång i veckan, men inte på baksidan där stölden skedde från. Så brottstiden är satt från oktober till söndagen den 18 december.
– Men inte under den senaste tiden heller då det inte fanns några spår i snön. Samtidigt har ingen snö blåst in heller trots att bakdörren stått på glänt, berättar Roger Andersson.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *