Nyheter

Vapendramat i Bondstorp: Hjälten kan prisas av Efterlyst

Nyheter Det var i april ifjol som Alexander Fröding avväpnade en gevärsman utanför dagiset i Bondstorp. Nu är han nominerad till Efterlysts civilkuragepris och har chansen att vinna 100 000 kronor.

Alexander Fröding stoppade gevärsmannen. Geväret på bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: Privat och Pixabay.

Det var på morgonen den 14 april 2022 som lugnet avbröts i Bondstorp när en äldre man med ett gevär helt plötsligt dök upp i samhället.
– Jag skulle till jobbet och hade gett mina katter mat. Jag stod vid fönstret och kikade och såg att det kom en äldre man springandes med lite lustig stil med ett gevär på ryggen, berättade Linnea Flärdh för Skillingaryd.nu då.

Mannen uppehöll sig utanför förskolan och personalen satte snabbt barnen i säkerhet och larmade polis. Samtidigt var Alexander Fröding på väg att lämna sitt barn på förskolan. Också han observerade mannen med geväret.

Efter att ha lämnat barnet på förskolan bestämde han sig för att följa efter mannen.
– Att röra sig på eller kring en skola med ett gevär är högst olämpligt oavsett uppsåt eller vapentyp. Jag gjorde en riskbedömning där jag ansåg att mitt agerande inte kunde trappa upp något och att jag hade goda chanser att avväpna och omhänderta, berättade Alexander Fröding för Skillingaryd.nu i samband med händelsen och fortsätter:
– När jag kom nära valde han att höja geväret, likt att du ska slå någon med ett basebollträ. Då tog jag ett steg fram och la ner honom på marken. När det väl skett så var det inget motstånd.

Geväret visade sig sedan vara ett luftgevär.

Efter sin hjältemodiga insats är nu Alexander nominerad till tv-programmet Efterlysts civilkuragepris.

Vi har sökt Alexander Fröding en kommentar om nomineringen utan att lyckas.

Taggar

Dela


Läs mer

Vapendramat vid förskolan: ”Personalen har agerat på ett föredömligt sätt”
Linnea och Izabella om vapendramat: ”Man blir ju lite orolig”
Alexander stoppade gevärsmannen: ”Lade ner honom”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *