Nyheter

Var dig själv och lita på dina val

Nyheter Det var budskapet i det tal som Jörgen Bok höll i kyrkan i samband med skolavslutningen

Jörgen bok i den franska landslagströjan med Modohalsduk framför sig

I fredags förmiddag samlades avgångsklasserna på Fenix i Vaggeryds kyrka. De var där för att få några ord med sig på vägen samt utdelning av stipendier som vi har skrivit om tidigare.

I samband med sammankomsten i kyrkan höll komminister Jörgen Bok ett tal till de samlade ungdomarna. I talet, som var mycket personligt, poängterade Jörgen Bok vikten av att vara ärlig mot sig själv, tillåta sig att odla sina intressen och vara trogen mot de val man gör i livet såväl i medgång som i motgång. Jörgen Bok började med att ta fram en påse där han plockade fram bevis för sina intressen och sina val. Det började med ett par gymnastikskor som han använder regelbundet på gymmet, en aktivitet som han använder för att må bra. Det är hans val och det ger honom glädje och styrka. Därefter blev det ännu mera personligt när han, i dessa bygder, gick in på sitt idrottsintresse och plockade fram en halsduk för att salutera sitt lag. Under lättare burop vecklade Jörgen ut en halsduk med hyllning till Modo hockey. Redan på 70-talet blev det laget i hans hjärta och han håller fast vid det även i dessa tider när det är lite kärvt för hans hjältar.

Sedan blev det mera show när han började prata fotboll och tog av sig prästskjortan och då var klädd i den franska landslagströjan. Han sa naturligtvis att det svenska landslaget låg närmast hjärtan tillsammans med ”Le bleus”, de franska hjältarna. Håll fast vid dina val var budskapet och för att sätta mera krydda på tillställningen tog han av sig även den franska landslagströjan. Det tredje lagret var en tröja som visade hans vurm för Malmö FF, ett lag som det går fantastiskt bra för just nu men som härjade i superettan för inte alltför många år sedan. Det var då stödet behövdes som bäst. Var stolt över dina val, håll fast vid dina ideal och hjälp och stötta din omgivning i vått och torrt var Jörgen Boks avslutningsord till de nybakade studenterna.

Malmö FF i hans hjärta

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *