Nyheter

Var finns lediga industritomter?

Nyheter Om man som företagare inte önskar skyltläget utmed E4:an, vad finns då att rekommendera för mark inom kommunens gränser?

Hur är det med den kommunala marken för industrietablering

Vid tekniska nämndens senaste sammanträde fanns näringslivschefen Johan Thorsell med för att informera om företags- och etableringsläget när det gäller Stigamo, Gärahov, Östermo, travbanan och Båramo. Konstateras kan att efterfrågan på mark är stor och att dialog förs med ett 30-tal intressenter.

– Vi behöver veta om det finns lediga industritomter, men de flesta verkar vara bokade i någon form av option. Det finns vid Östermo, öster om Mastec, där kommer det att finnas små behändiga tomter när den nya vägen kommer att byggas och för de som inte kräver skyltläge utmed E4:an. Vid travbanan finns också några lediga industritomter, konstaterar Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden.

I ett tidigare mejl till redaktionen har samhällsutvecklare Tina Blomster svarat oss;

– Det finns industrimark tillgänglig i både Skillingaryd och Vaggeryd, men det varierar i omfattning beroende på område. När det gäller ny mark för industri är det de som jobbar med översiktsplanen som har svaret. Ledig industrimark som finns just nu, vid kommunal mark, är Båramo, Östermo, Gärahov och området kring travbanan. Privata aktörer som har mark och fastigheter kan också finnas, menar Tina Blomster.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Var finns lediga industritomter?

Jag ifrågasatte bara om de som visat intresse och gjort förfrågningar angående tomter på tänkta industriområdet på Stigamo har köpt något och om någon av dem planerar att bygga. Annars finns det många lediga ytor där till industrimark och en del av dem har inte skyltläge.

Är allt mot Jönköping sålt redan? Eller ska det vara ett exempel på hur man inte ska göra.

Peter: Stigamo är väl skyltläge.
Frågan gällde tomter utan skyltläge.
Viktigt för dem som har lite udda verksamheter eller bygger lite billigare utan snygg fasad till exempel av begagnat spillvirke

Mycket bra fråga; om tomterna är sålda där. Finns en del där som inte har skyltläge; ja det som efterfrågades i denna artikel. Hör mest talas om att det finns intressenter. Och det enda som byggts hittills är padelhallen och två konstverk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *