Nyheter

Vårdcentral i Hok för en eftermiddag

Vårdcentral i Hok för en eftermiddag

Nyheter På måndagseftermiddagen disponerade Hok något för orten så exklusivt som en vårdcentral.

Det är en service som man i Hok sannerligen inte är bortskämd med.

Under några timmar fick seniorer/pensionärer eller anhöriga boende i Hok med omnejd värdefulla hälsotips. Dessutom kollades, på alla som så önskade, blodsocker-och blodtrycksvärden på löpande band av elever från omvårdnadsprogrammet på Fenix.
Cirka 40 personer mötte upp mitt på blanka måndagseftermiddagen vilket visar att den här satsningen fyllde ett viktigt behov.
Summeringen av provtagningen berättade om gott hälsotillstånd bland Hoks seniorer.
– Men det visade sig att någon hade aningen förhöjt blodsocker, berättade Inger Strandlund politiker från Hok och initiativtagare i samarbete med Anita Jonsson som är äldre- och anhörigkonsulent i Vaggeryds kommun.

– I (S)-föreningen i Hok brukar vi med jämna mellanrum arrangera studieträffar. Vid en av dessa framkom det önskemål om en sammankomst med äldrevården och eftersom jag sitter i socialnämnden föll det sig naturligt att jag som närmast sörjande fick ta mig an uppdraget, berättar Inger Strandlund.
Detta var tankegångar som Anita Jonsson gillade. Med så kraftfull uppbackning blev planerna på en hälsoträff i Hok verklighet.

Deltagarna fick inte enbart genomgå en hälsokontroll. De fick också goda kostråd och rader av andra god råd med sig hem, inte minst i säkerhetsfrågor och vad som kan uträttas med sjukgymnastik.
Bland de medverkade fanns utöver lärare och elever från Fenix också Mats Carlsson från räddningstjänsten, dietist Monika Johansson, sjukgymnast  Eva Stråth samt  Eva Berndtsson från vård-och omsorgsförvaltningen.
– Jag hoppas också att vi har uppnått målet att skapa kontakter mellan anhörigvården och de äldre så att de vet vart man ska vända sig och vilken hjälp man kan få i olika frågor, vilka hjälpmedel som finns och så vidare, menar Inger Strandlund.
Allt pekar på att den målsättningen uppnåddes.

Taggar
Hok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *