Nyheter

Vårdcentralens tak ska åtgärdas

Nyheter Under våren förra året upptäcktes att vattnet läcker in på taket på vårdcentralen i Skillingaryd. Eftersom byggnaden ägs av kommunen har tekniska nämnden nu beslutat att tillsätta pengar och upphandla takbytet

Arkivbild

Vattnet började läcka in under våren och tekniska nämnden beslutade i oktober att uppdra till tekniska förvaltningen att utreda vad som behövs göras. Antingen byta ut hela eller delar av taket. I december beslutade tekniska nämnden att avsätta 100 000 kronor till att ordna den akuta delen av taket.

Fastighetsenheten gjorde en mindre åtgärd på taket, men efter att ha öppnat upp ett mindre rum inne på vårdcentralen och upptäckt omfattande fuktskador på både väggar och tak gjorde fastighetsenheten bedömningen att hela taket behöver åtgärdas. Skador har även upptäckts i ytterligare två rum i byggnaden. Kostnaden för att byta ut hela taket på vårdcentralen är enligt mottagen offert 1,7 miljoner kronor.

– Vi har gjort en fördjupad koll, och då kostnaden för att byta hela taket, är mer än en miljon ska det upphandlas. Men den akuta åtgärden har vi tagit hand om, säger Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *