Nyheter

Värdshuset går mot strömmen – sänker priset på dagens lunch

Nyheter 80 kronor för dagens lunch på vardagar, flera spännande projekt framöver i höst och ny delägare. – Vi vill visa vår uppskattning till alla som stöttar oss och det är mycket nytt annat på gång, säger Igor Glavas på Götaströms värdshus och GL Transport.

För de flesta branscher är det en tuff period, så även hos Igor Glavas vid Götaströms värdshus och GL Transport. Men det är väl då man ska satsa, tänkte Igor och berättar om delat ägarskap i speditörbranschen: 

– Mattias Kindberg har varit med i transportbolaget i 1,5 år. Redan från första dagen har vi bollat allt med varandra, lärt känna varandra och vi ser att vi tänker lika. Även om vi är helt olika personer egentligen är Mattias helt enkelt ett lyckokast för oss, börjar Igor berätta över vid en kopp kaffe på värdshuset i Skillingaryd. 

Lösningsorienterade. Idésprutor. Lika men olika. Samma mål. Stora visioner.Det var det som gjorde att Mattias Kindberg från Skillingaryd blev delägare i GL Transport tillsammans med Igor Glavas. 

Mattias berättar:
– Vi är rätt olika, jag är mer den försiktiga typen och Igor kastar sig in, och över, allt men vi har samma mål och visioner. Det är väl därför vi kompletterar varandra bra. 

Igor berättar att speditörbolaget ”kör allt”, har 4,5 anställda och har hela Europa som sin arbetsplats. Han fortsätter:

– Mattias har gett stödet som behövs och vi bygger upp värdshuset, hotellet och transportbolaget till högre nivåer. Inflationen är just nu problemet och de stora bolagen klarar sig och vi mindre får leka med smulor. Det är en tuff bransch men vi har kommit långt ändå och vi ger oss inte. 

Mattias Kindberg, som för en månad sedan blev delägare i bolaget, nämner:

– Jag har ett förflutet i transportbranschen med många års erfarenhet. Att få väva in det här med restaurang- och hotellbranschen är fantastiskt roligt. 

Värdshuset lockar sedan någon vecka med lägre lunchpris… 

– Det är ett led i vårt arbete. Vi bygger upp det och det växer konstant. Vi har fokus på lunchen och man får ta det ett steg i taget. Vi har sett att priserna skenat i väg, både i matbutiker och hos våra grossister och att restaurangerna följer efter. Det här är ett långsiktigt beslut och vi klarar det här när man får in mängden. Det blir lite som att ge och ta. Alla har det tufft ekonomiskt och att man inte har råd att unna sig att äta lunch ute. Vi gör det här för att visa vår uppskattning och därför har vi på vardagar vi sänkt lunchpriset rejält och det till 80 kronor där man kan välja mellan fem rätter inklusive vår populära schnitzel förstås och tidigare ingår givetvis sallad, kaffe och måltidsdryck, berättar Igor. 

Mattias kommenterar:
– Matgäster kommer hit och är glada, det är en härlig stämning när det är fullsatt här på värdshuset. Det är så det ska var här. Varje dag. Vi har ett bra koncept tillsammans med hotellverksamheten, butiken, mötesrum för bolagen, vi ordnar festen med antingen catering eller här på plats, vi kan ordna det mesta och vi har rättigheter om man vill ta sig en öl eller ett glas vin till maten. 

Igor Glavas;
– Det som är viktigt är att bollen är i våra händer. Det är vår marknad och hur vi jobbar med våra leverantörers priser. Matgästerna kan inte göra något priset hos våra leverantörer. Hur vi kommer ned i pris? Det beror på kvantiteten och då kan man förhandla med leverantörerna, vilka vi jobbar hårt med. Vi tror att det är ett vinnande koncept. Vi bidrar på vårt sätt och invånarna får bidra på sitt sett. Priset är lågt och kvaliteten är fortsatt mycket hög. Vi är inne på vår tredje vecka nu med sänkt dagens-lunch-pris och visst ser vi effekt, det är härligt med fullsatt restaurang vid lunchtid. Strategin ska vara att vi är bra och billiga och det slår även igenom på vår hotellverksamhet. Tror inte det är många platser som kan erbjuda ett enkelrum för 795 kronor. Många har legat kvar från ”pandemipriser” och inte sänkt allteftersom bokningarna har ökat. 

Hotellet mår bra och det är ett tryggt ben att stå på för killarna på Götaström. 

– Vi har många som jobbar i området och bokat flera månader i förväg. Hotellet är ett stabilt ben att stå på och vi har 20 rum att erbjuda varav fyra är lägenheter. Lägenheterna har egna kök och jämfört med andra aktörer kan de hyras med låg hyra. 

Igor och Mattias summerar:
– Det är långsiktiga planer, och vi kanske är lite galna, men det är helheten som gör det och krävs mod att bygga upp allt. Vi har fler spännande nyheter i höst. Vi bygger vårt helhetskoncept tillsammans!

Mattias Kindberg, till vänster, blir delägare i Igor Glavas företag GL transport

Taggar

Dela


2 reaktioner på Värdshuset går mot strömmen – sänker priset på dagens lunch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *