Nyheter

Värdshuset har fått ett lyft

Nyheter Renoveringen av hotellrummen är snart klara och nu växer en ny fräsch restaurangdel tillika mötesplats upp för hungriga förbipasserande och kommuninvånare.

Miranda visar de nya hotellrummen vid Götaströms Värdshus  [1/5]

Nya fräscha rum  [2/5]

"Utmaning och fantastiskt roligt" säger nya restaurang- och hotellarrendatorn Miranda Wessberg från Tenhult  [3/5]

Miranda trycker på att servicen är A och O samt att maten är lagad från grunden  [4/5]

Ljusa och nyrenoverade rum  [5/5]

De nya arrendatorerna Miranda Wessberg, Tenhult, och Emil Svensson, Jönköping, driver sedan två månader Götaströms Värdshus norr om Skillingaryd.

– Jag har jobbat 16 år i restaurangbranschen, började extra vid Mullsjö Friluftshotell och senaste sex åren varit på Spishällen i Huskvarna, där jag jobbade tillsammans med Emil, numera min nya kollega här i Skillingaryd, börjar Miranda Wessberg berätta när vi träffar henne i de nya soffgrupperna i entrén till Värdshuset.

– Hotelldelen har nu varit helt stängd och vi har nu blåst ut alla hotellrum, bokstavligt talat, och även badrummen. Nio av 20 rum är helt klara, så nio rum har redan varit uthyrda. Jag har inte lagt dit min touch på det ännu, sänglampor kom igår och innan alla rummen är helt uthyrningsklara ska det läggas dit kuddar och filtar för att få det mer hemtrevligt och mysigt, säger Miranda.

Investeringen som fastighetsägaren Jörgen Norstedt gör nu var välbehövlig. Det är ungefär 20 år sedan Götaströms värdshus byggdes.

– Jörgen är en gammal stamgäst till mig och på den vägen är det. Jag och Emil fick erbjudande om att ta över värdshuset en fredag och betänketiden var över helgen. Men det var inte så svårt att tacka ja och sedan första augusti är vi ansvariga här. Vi ser utvecklingspotentialen i läget och vi har en bild framför oss hur det ska se ut när allt är klart. Vår högsäsong är sommaren och under hösten kommer vi att marknadsföra oss mer i vårt nya värdshus. Vi har konferanslokalen på övervåningen där man, som stort sällskap, kan använda som mötesplats, säger Miranda.

Alla hotellrummen ska förhoppningsvis bli klara i början av nästa år. A la cartmenyn kommer att vara kvar  och två olika trerättersmenyer kommer framöver att erbjudas hotellgästerna. Arrendatorerna har även ett nära samarbete med golfklubben där olika paket erbjuds.

– Många vägkrogar utmed europavägen har halvfabrikat på sin matsedel. Vi satsar allt från grunden. Idag har vi bankat vår egen schnitzel, paneringen gör vi själva och såsen likaså. Alla dagar finns hembakat till kaffet, men på fredagar har vi även det lilla extra goda, säger Miranda.

– Personalen som jobbar här vet vad vi förväntar oss. Servicen är det viktigaste och att maten lagas från grunden. Vi har redan märkt goda och glada reaktioner från våra gäster och att de ser en förändring här, vilket är fantastiskt roligt, avslutar Miranda.

Innan lunchen intas får vi följa med på en rundvandring i de nya hotellrummen. Ljusa och fräscha enkel- och dubbelrum som till nyår blir kommunens nya hotell utmed europavägen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *