Nyheter

Våren har kommit till kyrkogården

Nyheter Under veckan har det städats på kyrkogårdarna i Skillingaryds församling.

Det sista granriset plockas upp

Våren är här. Nu har allt granris städats bort på kyrkogårdarna. Städarbetet tar en dag per kyrkogård ungefär och Anna-Karin Görebrant och Linda Ekros fyller snabbt sina skottkärror när vi träffar dem på Skillingaryds kyrkogård strax innan lunch på onsdagen.

– På måndag kommer våren till oss. Då får vi penséer och påbörjar planteringen. Sju penséer per gravplats blir det, säger vaktmästare Linda Ekros som räknar med att över 3 000 penséer kommer att planteras tillsammans på Åker, Hagshult och Skillingaryds kyrkogårdar.

Skottkärrorna med granriset lastas på en bilkärra och körs vidare till gröntippen.

– Tiden går fort. Det var inte länge sedan vi lade ut granriset lagom till allhelgonahelgen, menar Anna-Karin.

Fotnot; Information hämtad från församlingens hemsida; En grav måste skötas och hållas i ordnat och värdigt skick enligt begravningslagen. Att sköta och vårda en grav är ett sätt att hålla minnen levande och visa respekt för den avlidne. Det är gravrättsinnehavaren som har ansvaret för att detta upprätthålls. Detta ingår inte i begravningsavgiften. Man kan välja att sköta graven själv eller köpa skötseln av kyrkogårdsförvaltningen.

I Skillingaryds församling har man möjlighet att teckna gravskötselavtal för 1, 5 eller 10 år. Det finns två olika prisklasser som är beroende av storleken på planteringsytan.

Vaktmästarna Linda Ekros och Anna-Karin Görebrant vid Skillingaryds kyrkogård. På måndag börjar vårplanteringen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *