Nyheter

Vårens hemvändardag planerades

Nyheter Ska Skillingaryds marknad lämna sin ursprungliga plats och flytta in till torget och hur kan aktiviteterna växa? Det var den stora frågan när Intresseföreningen bjöd in till extramöte

Arkivfoto från lördagens höstmarknad i Skillingaryd

Ett tiotal intresserade mötte upp i NBV-lokalen i Skillingaryd under måndagskvällen. Ska marknaden vara kvar på Slätten eller flytta fram till torget? 

– Vi hade rekordantal besökare i lördags, vi hade halva priset så det drar såklart och det var väldigt många som inte var Skillingarydsbor som kom in till oss, säger Göranssons på Kupan vid torget i Skillingaryd.

– Man skulle kunna hålla till, inte bara på torget, utan även utmed Skolgatan och Stationsgatan, och göra mycket av det. Är man uppfinningsrik så går det att lösa. Börjar man spåna så finns det alla möjligheter. Men frågan är om vi vill det? Enklaste är att göra det vi alltid gjort. Det krävs rätt mycket drivkraft att hitta struktur på hur man löser allt logistiskt men det finns inget som inte går att lösa, säger Jörgen Johansson, ordförande för intresseföreningen i Skillingaryd.

– Möjligheten till el kräver fler och fler knallar och det måste vi lösa, säger Peter Bergström.

Gruppen som träffades bestämde att marknaden ska vara kvar på Slätten även nästa år men fler aktiviteter på torget och närliggande gator och något på eftermiddagen och/eller på kvällen ska arrangeras. Arbetet fördelades upp på föreningar och om tävlingar av olika slag arrangeras lockar det många besökare. Ansvarsområden delegeras ut under mötet där olika former av mat-, aktivitets-, tävlings-, marknadsgrupp diskuterades.

– Kan vi utveckla ett närproducerat område och jobba på det? undrar Jörgen Johansson.

– LRF, Götaströms fordonshistoria med sina veteranbilar och traktorer, ponnyridning, matservering, scen, öltält, dans på torget, kanske arrangera gammeldans i Skillingehus, tipsar Göran Lemke om.

Nytt möte planeras där kommunens föreningar, hantverkare och kyrkor bjuds in för att göra vårmarknaden till en riktig hemvändardag i Skillingaryd i maj månad.

Taggar

Dela


1 reaktion på Vårens hemvändardag planerades

Och en riktig danskväll med likheter av 70 -talets Fredags Danser . Finns relativt prisvänliga dansband att hyra in för en sådan kväll . Alltså en riktig Återvändarkväll i 70 – talets anda .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *