Nyheter

Varg i Skillingaryd

Nyheter På förmiddagen syntes en stor varg strax söder om Skillingaryd. Texten är uppdaterad - fler har sett vargen idag

Familjen Larsson möter en varg i Skillingaryd. Foto: Ellen Larsson

Familjen Larsson från Reftele kom körandes på väg 152:an och de fick en mindre chock strax innan järnvägsbron, söder om Skillingaryd.

– När vi saktade in för att svänga, sa min man att ”vad det inte en varg”? Vi vände nere vid stoppskylten och körde tillbaka mot Bredaryd. Vargen sprang stressat på vägen och in på en liten grusväg till vänster strax norr om stoppskylten. Vi körde in där, men såg den inte mer, säger Chatrine Larsson från Reftele.

– Min dotter Ellen hann och ta kort på vargen. Vi skickade bilderna till länsstyrelsen som meddelade att den var riktigt kraftig stor varg, inflikar Chatrine.

– Spännande, men vi hann inte bli rädda, vi satt i bilen. Hade säkert varit annorlunda om vi hade varit ute och gått, avslutar Chatrine Larsson.

Uppdatering:

Vid klockan 10 i förmiddags såg Ann-Catrin Carlsson, Sörgården Gisslaköp, vargen på Nyholmsvägen. Närmare bestämt vid vägskälet mot Gölgås i Ljungberg.

– Jag bromsade in kraftigt för jag visste inte vad det var, men när bilen stod still så hade jag vargen utanför sidofönstret på bilen. Inte samma varg som vi sett tidigare, säger Ann-Catrin.

På Skillingaryd.nu facebooks sida har Susanne Johansson fotat den springande vargen på Nyholmsvägen.

Sara Mejving

 

Vargen springer på vägen. Foto: Ellen Larsson

Susanne Johansson tog kort på vargen som sprang på vägen mot Nyholm tidigare idag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *