Nyheter

Varg sköts under skyddsjakt – men var det attackvargen?

Nyheter I lördags sköts en varg under skyddsjakten mellan Mullsjö och Ulricehamn efter utlyst skyddsjakt efter vargattacken där över 30 får dödades förra veckan. DNA-analysen visar att det är ledarvargen som nu är fälld. Uppdaterad text 28 juli: Fast det är oklart var varghannen hörde hemma, Brängenrevir eller Ripelångenreviret

Arkivbild

Resultatet av DNA-analysen visade att det var ledarvargen som sköts under skyddsjakten. Ledarvargen dödade 35 får i Brängenreviret, strax utanför vår länsgräns, under förra veckan. 

Tidigare under torsdagen berättade P4 Jönköping att Länsstyrelsen satt upp stängslet i naturskyddsområdet där Brängenreviret är och detta inte var ”rovdjursanpassat”. Syftet med stängslet var inte att hålla ute varg utan att hålla inne tamboskapen. 

Källa: P4 Jönköping 

Uppdaterad text 28 juli: Enligt salivprov är det Brängen-hanen som dödade de 30-talet får utanför Mullsjö. Skyddsjakt beordrades och under lördagen fälldes en varghanne enligt ovan. Just nu är det oklart dock om det är hannen i Brängenreviret eller om det är hannen i Ripelångenreviret, några mil norröver mot Falköping som fälldes.

Källa: Västgötabladet

Taggar

Dela


1 reaktion på Varg sköts under skyddsjakt – men var det attackvargen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *