Nyheter

Vargen vandrar i trakterna

Nyheter Två vargar rör sig i omlandet och för några dagar sedan fångade Thimmy Modée den ena på bild.

Varg synlig utanför Ljungby. Foto: Thimmy Modeé

Vi har tidigare berättat om att vargar varit synliga i Bredaryd, närheten av Gnosjö, Hestra och Värnamo med flera platser.
Den senaste observationen är i Hallarp som ligger ett par mil väster om Ljungby. Den kan vara den varg som varit synlig i Östbo/Västbo. Det har även konstaterats finnas en varg i Halland och det kan vara den som synts i Hallarp.

Thimmy Modeé var nyligen besök på sin fars gård i Hallarp och då fick han från bilen se en varg som han fotograferade. Han blev mäkta imponerad av vargen som sådan men samtidigt noterar han att varg inte hör hemma på de här breddgraderna.

I Hallarp med omnejd konstaterades inga döda får – det finns inga på den aktuella gården – men så har skett på flera andra platser.  Den senaste observationen av denna varg är helt nyligen i Pjätteryd som ligger söder om Ljungby i Älmhults kommun.

– Allmänna råd är att fårägare bör titta till sina djur lite extra, ökad mänsklig närvaro är bra, säger Jens Mattsson som är presstalesman vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Foto: Thimmy Modeé

  [1/7]

  [2/7]

  [3/7]

  [4/7]

  [5/7]

  [6/7]

  [7/7]

Taggar

2 reaktioner på Vargen vandrar i trakterna

Så länge fårägarna vägrar ha rejäla elstängsel som vi övriga djurägare måste ha, finns det inte någon anledning att dom gnäller över uppätna och försvunna får.

Jodå, vi har haft en fårägare som granne tvärs över skogen.
Vi var i början naiva och trodde att dels skulle fårägaren hämta hem sina får när dom dök upp i våra hagar och åt upp våra djurs mat, dels se till sina stängsel så fåren inte rymde igen…

Pyttsan, vi fick köra hem hans får flera gånger i veckan då vi behövde maten till våra egna djur…

Tillslut var vi tvungna att välja mellan att behålla fåren och äta upp dom själva eller flytta…

Fårägarna får statsbidrag för att sätta upp ordentliga elstängsel, det får inte vi, men det vill dom inte göra…

Så det ger inte fårägarna någon rätt att gnälla över några förlorade får, som dom även får ersättning från staten för…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *