Nyheter

Vargvalp har fötts

Nyheter Länsstyrelsen i Jönköpings län har konstaterat att det fötts minst en valp i Bergaskogen. Valpen har bekräftats med hjälp av DNA från valpspillning.

Arkivbils

Länsstyrelserna kommer att följa upp reviret och vargarna under inventeringsperioden som startar den 1 oktober, bland annat för att bekräfta föryngringen även under denna period.

När valparna bli äldre under hösten kommer de att röra sig mer tillsammans med föräldrarna i reviret, jämfört med nu under sommaren. En familjegrupp bestående av föräldrar och valpar behöver inte alltid gå tillsammans utan kan ibland dela upp sig och vara på olika håll i reviret.

Länsstyrelsen tar tacksamt emot information från allmänheten om synobservationer eller andra observationer, till exempel spillning. Observationerna kan bidra till att få reda på mer om vargarnas rörelser i reviret och om revirets utbredning, vilket är en viktig kunskap att förmedla till exempelvis tamdjursägare och jägare.

Vargspillning, bild från länsstyrelsen

Taggar

1 reaktion på Vargvalp har fötts

Jag förstår inte att man låter det där reviret vara kvar. Genetisk dussinvara om man får tro informationen! Det är en annan sak med Brängenreviret, där vargarna anses vara ”genetiskt viktiga”. Men varför man låter vargar från Bergaskogen konkurrera med Brängenvalpar, det begriper jag inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *