Nyheter

Världsartisten Wells gästar Skillingaryd

Nyheter Robert Wells gästar ishallen i Skillingaryd tillsammans med Peter Harrysson och Anders Berglund i april. Tillsammans med kända trion finns gästartister, lokalt dragplåster och originalorkestern. Wells laddar för unik spelning i ishallen

Pressbild. Känd trio besöker Skillingaryd i april

Unika turnén, som startar i Norrland i mitten av mars, gästar Skillingaryd den 4 april.

– Vi var i Skillingaryds ishall några gånger i början av 2000-talet så det var lite kul att lägga turnén hos er. Den är unik då den bara kommer att finnas i år. Det är extra roligt att Peter Harrysson är med, då han var uträknad för något år sedan, när han sa okej, så var det bara till att köra på. Kapellmästaren Johan Landkvist, som jag har jobbat ihop med i många år, har fått ihop hela originalbandet, så det är verkligen en stor återträff minst sagt. Det kommer att bli fantastiskt roligt. Det är inte bara att vi ska presentera en massa låtar utan vi har med oss två suveräna gäster under hela turnén också. Det är Nina Söderquist som är musikalstjärna och Janne Åström, som har gjort stor succé med Woodstockturnén och gästat mig i Rhapsody, så det är två riktiga rutinerade gästartister, säger Robert Wells.

På pianopallen kommer två övriga kändisar, både lokal och nationell, finnas med.

– Det gör att vi får träffa artister som vi inte tidigare jobbat med, varje spelning är därför unik. Svenne Hedlund kommer att vara med oss i Skillingaryd bland annat. När jag var jätteliten bodde jag gatan över Svenne i Solna och jag har faktiskt lirat med Hepstars när jag var 19 år. Det kommer att bli en enorm turné med hur mycket musik som helst. Problemet är att vi kanske inte får plats med all musik. Spelningen är indelade i två akter och i pausen fixar hockeyklubben serveringen, men vi håller nog oss till närmare tre timmars spelning, den kanske blir längre också då vi har så mycket låtar… Publiken kommer i allra högsta grad vara med och det här är en hyllning mot alla trender man kan hitta. Egentligen är det otrendigt då vi hyllar gamla underhållningsprogram, det ska nästan kännas som Hylands Hörna i Skillingaryds ishall. Vi utlovar mycket värme och mycket sväng. Tycker nog allt att det saknas lite sånt idag. Det här är ingen uppvisning utan en händelse och alla i publiken ska lämna ishallen med ett leende på läpparna, berättar Robert Wells.

Senast trion Harrysson, Berglund och Wells stod på scen tillsammans var 2005 och planeringen inför turnén började i oktober.

– Vi börjar med att vara med i Bingolotto den 1 mars, därefter blir det repetion för fullt och all utrustning ska ses över. Johan Landkvist, kapellmästaren, har koll så jag känner mig mycket lugn.

Hur kommer det sig att världsartisten Wells väljer att lägga sin turné i Skillingaryd?
– Absolut Carina Remnemarks förtjänst. Hon har till och med fått mig att byta bank, säger Robert Wells och skrattar.

– Jag passerar Skillingaryd när jag åker ner till mitt andra hem i Falkenberg. Då blir det alltid fika på Kaffegatan. Vi var en midsommar i parken också, det glömmer jag aldrig. Gatan i Skillingaryd var avspärrad då det varit skottlossning och det var en stor händelse för oss, avrundar Robert Wells och laddar upp inför turnén där en av de unika spelningarna kommer att vara i Skillingaryd.

Fotnot; Imorgon berättar vi vem som är det lokala dragplåstret…

Arkivfoto; Robert Wells i Åkers kyrka december 2016

Taggar

Dela


2 reaktioner på Världsartisten Wells gästar Skillingaryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *