Nyheter

Värmande plagg till Lettland från Vaggeryd

Värmande plagg till Lettland från Vaggeryd

Nyheter Snart far ett skepp lastat med värmande kläder över Östersjön till  Lettland.

En inte föraktlig del av lasten är tillverkad av hantverksskickliga damer i Vaggeryd.
Det sannerligen inte småpotatis som är resultat av deras möda. När det var dags att börja stuva alla plaggen inför nästa veckas transport mot Lettland fyllde den helt stort sammanträdesbord till sista kvadratmillimetern.

Där staplades   jumprar, sockor, halsdukar, vantar, mössor, babygrejor med mera , allt resultatet av  en grupp damer som sedan flera år är verksam inom ramen för  Vuxenskolans  ”Stickkafé” i Vaggeryd.
Ledaren Ingeborg Edqvist summerade arbetet när hon bokförde följande plagg: 72 tröjor, fem västar, 169 mössor, 25 halsdukar och fuskollar, 21 tröjor med mössa, tolv paket med mössa, tröja och sockor samt tre filtar, 51 vantar och 68 sockor!
Vi lyfter på hatten och det gör man säkerligen också i de östra delarna av Lettland dit speditören Gnosjö Hjälper levererar plaggen nästa vecka för att de så småningom ska hamna i rätt händer, alltså de hjälpbehövandes.

De är framför allt i Lettlands östra delar närmast den ryska gränsen som hjälpbehovet är som störst.
Ingeborg Edqvist som varit ledare för Stickkafféet ända sedan starten 2010 berättar att man det första året inriktade arbetet på Sydafrika. Men redan följande år omprioriterade man på Baltikum. Det beror på Att Gnosjö Hjälper med sin lokala förankring är en pålitlig transportör:
– Det är viktigt att veta att sakerna kommer fram till de människor som behöver dem. Genom att vi anlitar Gnosjö Hjälper vet vi att det vi stickar når fram till dem som behöver plaggen och att de kommer till nytta, konstaterar Ulla Westroth som sedan premiären varit medlem i stickgruppen där trivseln och gemenskapen också kommer de hjälpbehövande på andra sidan Östersjön till godo.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *