Nyheter

Värmestuga blir fritidsboende

Nyheter Eksäter SAM Ungdom, som driver Kylåsbacken utanför Nyholm, väster om Skillingaryd har ansökt om bidrag hos kommunen och fått det beviljat.

Arkivfoto

Till kultur- och fritidsförvaltningen har ansökan inkommit gällande bidrag till att göra om värmestugan i Kylås till fritidsboende för turister. 

Den totala budgeten för ombyggnationen har aviserats till 388 000 kronor, där föreningen redan blivit beviljade 150 000 kronor från Norhedsstiftelsen. Enligt ansökan kostar materialet 213 400 kronor och arbetskostnaden beräknas uppgå till 143 100 kronor. ”Vi ser detta som en investering för framtiden då stugan just nu står oanvänd och med hjälp av denna investering kan vi hyra ut den till turister och få en intäkt på mellan 80 000 kronor till 150 000 kronor per år” skriver föreningen i sin ansökan till kommunen. 

Kultur- och fritidsnämnden överlämnade i oktober månad över ansökan till kommunstyrelsen eftersom detta inte ryms inom nämndens budget för föreningsbidrag. 

– Ett driftbidrag har föreningen fått godkänt på och det handlar om 94 000 kronor, så att man kan bygga om värmestugan. Att föreningen får stöd är viktigt, menar kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *