Nyheter

Värnamobor smittade med coronaviruset

Nyheter Ett par från Värnamo hör till dem som drabbats av coronaviruset. De har varit i Italien och fick förmodligen med sig viruset därifrån.

De har varit i självkarantän i uppemot ett par veckor men är nu friska.

Även en son med fästmö har varit sjuka men är på bättringsvägen. Det är dock inte konstaterat om de är drabbade av coronaviruset.

• Nu tio fall
Under helgen bekräftades att ytterligare två personer i Jönköpings län är smittade av det nya coronaviruset. Det handlar om två kvinnor som varit på samma resa i norra Italien. De kom tillbaka från sin resa i norra Italien den 29 februari.

– De har så milda symptom att de inte behöver sjukhusvård och hålls nu isolerade i sina hem, säger smittskyddsläkare Malin Bengnér i ett pressmeddelande.

– De kommer att hålla kontakt med infektionskliniken fortlöpande.

Nu pågår arbetet med smittspårning.

Totalt är det nu tio personer i Jönköpings län som bekräftats vara smittade.

Coronavirus. Presssbild från Världshälsoorganisationen WHO

Taggar

Dela


2 reaktioner på Värnamobor smittade med coronaviruset

De som har varit i Italien får sitta i karantän när de kommer hem hur går det med de övriga i familjen som bor hemma tillsammans med dom får de röra sig fritt i samhället det kan inte gå ihop riktigt för dom kan spridda viruset vidare .

Varför är folk så dumma och reser nu? Det drabba inte mig, tänker väl alla tills det sker ändå och man sprider runt det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *