Nyheter

Varnar för plötslig ishalka

Nyheter SMHI går ut med en klass 1 varning i vårt län

Under tisdag morgon blir det en snabb uppklarning med risk för tillfrysning av våta vägbanor. Därför går SMHI ut med en klass 1 varning.

Varningen för plötslig ishalka blir det när underkylt regn, regn på kalla vägbanor eller regn som följs av snabbt tillfrysande vägbanor.

Om prognosen ändras till kraftigare underkylt regn med tre millimeter regn eller mer inom sex timmar uppdateras varningen till en högre varningsklass.

 

Arkivbild

Taggar

Dela


6 reaktioner på Varnar för plötslig ishalka

Bondstorpsvägen och hela Västra strand i Vaggeryd en stor sörja oskottat snö, vatten och modd. Dhet ade varit fint om det skottades innan tillfrysningen i morgon.

Lugna dig lite Peter. De är ute och skrapar rent gatorna nu.Jag har gjort rent vändplan vid 1914 års skola samt parkering vi gemensamt med Förskolan Framtiden.Mvh Ingvar Egerhag

Tur det kan bli dyrt för kommunen om någon ramlar och skadar sig för det gäller väl inte bara privata husägare?

Håller med dig Peter. Det är halt under modden och snubbligt att gå. Fryser det på blir det farligt på riktigt.

Tänk om kommunen kunde tänka på detta: Alla trottoarer, gångvägar och körbanori hela centrum i Skillingaryd plus från centrum till Fågelforsskolan med Förskolan är helt igenmoddad.
Kommunen har regel på 2 cm skottning men nu banne mig är det 4-5 cm har mätt och ändå görs det inget mot detta. Hur ska det bli nu när barnen ska gå till skolan?
Hoppas kommunen tar ansvar för alla benbrott. Det går bra att skotta utanför Skillingehus men där sitter ju alla som bestämmer, mer värda i kommunen?
Arg skattebetalare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *