Nyheter

Blogg: Varning för pensionärer!

Nyheter I Skillingaryd varnas det nu för pensionärer på gatorna.

Thulins gata vid korsningen med Källeliden  [1/3]

Tre skyltar invid familjen Svenningsons hus  [2/3]

Varning är utfärdad  [3/3]

Kan direkt säga att jag inte utfärdar varning för mig själv även om jag råkade passera 65-årsgränsen i mars. Nej, det handlar om ett par kvarter bort  från bostaden i Skillingaryd.

På Thulins gata strax väster om järnvägen vid korsningen med Källeliden kunde man för en tid sedan se skylten: Varning för livsglada pensionärer.

Det här är en gårdsgata och det betyder lågfartsområde. Här är det extra viktigt att ta det försiktigt då det utmed gatan bor 14 myndiga personer varav tolv är i åldern 63–82. Enda undantaget från plus 60 är ett yngre par som bor precis där skylten står: Alexander Svenningson med Evelina Palmér, blott 31 respektive 27 år. Plus deras barn.

När man vet att Alexander har en pappa som heter Roger – som har ett par rävar bakom varje öra – är det inte svårt att förstå vem som ligger bakom den roliga skylten. Fast vid förfrågan visade det sig att det var Alexander själv som fixat skylten. Det är alltid kul när sådant här går i arv.

– Den skylten var trevlig, säger Gunvor och Eibert Danielsson som bor på Thulins gata 1.

Det är viktigt att krydda livet med humor.

Fast det där med humor är det inte alla som uppskattar: Sedan någon vecka tillbaka är skylten borta: Busstreck? Avundsjuka…? Vem som tagit skylten är okänt men tråkigt  är det när det lilla extra i tillvaron rycks bort.

Det blir mer kring skyltar även i en kommande blogg…

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *