Nyheter

Vart går skattepengarna?

Nyheter Läggs pengar på rätt saker? Det undrar Liberalerna som nu lämnat in ett förslag till kommunfullmäktige.

Till vad går våra skattepengar?

Förslaget lyder som följer; ”Invånarna i Vaggeryds kommun är intresserade av att veta vart deras skattepengar går och har rätt att få veta det. Läggs på pengar på rätt saker? Prioriterar politiken rätt? Transparensen ska vara så stor det bara går, samtidigt som den enskildes integritet skyddas.

Av den anledningen föreslår vi att förvaltningscheferna, framför allt i de två största nämnderna – barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden – som tillsammans hanterar över 500 miljoner kronor, kommer till kommunfullmäktige minst en gång per år för att berätta om sina verksamheter. Även kostcheferna bör komma och göra detsamma.

Med hänvisning av ovanstående föreslår vi;

– Att kommunfullmäktige beslutar att bjuda in förvaltningschefer till kommunfullmäktige för att berätta om nämndernas verksamhet på regelbunden basis, gärna en gång per år.

– Att kommunfullmäktige bjuder in kostcheferna till kommunfullmäktige för att berätta om sin verksamhet på regelbunden basis, gärna en gång per år.

För Liberalerna Skillingaryd / Vaggeryd
Atcha Adinda, Ewa Magnusson och Magnus Thelin

Taggar

Dela


3 reaktioner på Vart går skattepengarna?

Och tekniska nämnden vore ”kul”! Men är det inte så att vi som sitter i KF att i möjligaste mån ta reda på det så mycket vi kan? Vore kul om nån kom och lyssnade, vi lägger det i slutet så blir det bra!😂😂😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *