Nyheter

Västra Vaggeryd är bäst på att vaccinera sig

Nyheter Andelen vaccinerade i den minst vaccinerade delarna av landet ökar betydligt långsammare nu. Även i Vaggeryd, där vaccinationsgraden i de minst vaccinerade områdena redan var relativt hög, är utvecklingen blygsam.

Arkivfoto från vaccinationslokal

Höjningen av vaccinationstäckning i landet börjar plana ut. Andelen som fått en första spruta ligger nu relativt still månad för månad. Mellan februari och mars ökade täckningen bara i en femtedel av de knappt 6 000 områden landet delats upp i. På många håll förklaras det förstås av att täckningen redan är hög, men det finns 365 platser i landet där mer än en fjärdedel av den vuxna befolkningen fortfarande inte tagit första sprutan.

Den senaste mätningen gjordes i början av den nationella vaccinationsveckan vilket gör att resultatet av den inte syns i statistiken än.

Det finns fortfarande ett glapp mellan de mest och minst vaccinerade områdena i Vaggeryd och de mest vaccinerade områdena har dragit ifrån något. I mars var skillnaden elva procentenheter, vilket är en procentenhet större än månaden innan.

Sedan i augusti har Folkhälsomyndigheten tagit fram geografiskt mer finkorning statistik över vaccinationstäckningen. Det här är den åttonde uppdatering av läget, som bygger på uppgifter från mitten av mars.

Den senaste månaden har andelen som fått en dos vaccin ökat i ett av åtta områden i Vaggeryd. I samtliga fall rör det sig om en ökning på en eller ett par procentenheter.

I alla områden i Vaggeryd har minst tre av fyra vuxna fått en första dos och även de minst vaccinerade områdena har relativt hög vaccinationstäckning. Lägst vaccinationstäckning finns i Skillingaryd östra där 83 procent av den vuxna befolkningen fått minst en dos.

Högst vaccinationstäckning i kommunen finns i Vaggeryd västra, där 94 procent av den vuxna befolkningen fått en dos.

Totalt har 10 692 personer i Vaggeryd fått sin första vaccindos fram till vecka nio, enligt Nationella vaccinationsregistret. Det innebär att 86 procent av befolkningen fått minst en dos. Det är en lägre andel än i de flesta andra kommuner. Hammarö kommun har vaccinerat flest i hela landet (95 procent).

10 464 personer eller 84 procent av alla i befolkningen i Vaggeryd har tagit en andra dos.

Personer över 18 år rekommenderas en tredje dos, tre månader efter den andra. I Vaggeryd har totalt 7 177 personer fått påfyllnadsdosen. Det motsvarar 64 procent av den vuxna befolkningen (18 år och äldre).

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela


6 reaktioner på Västra Vaggeryd är bäst på att vaccinera sig

Jag kom inte till när det var dags för tredje spruta
Åkte till Värnamo det var inga problem
Ingen väntan effektivt och smidigt
Om det blir fler kommer jag att åka dit igen

Kan vara så att alla inte vill vaccinera sig, oavsett om man är från Vaggeryd eller Skillingaryd.

En mobil vaccinering som åker ut till alla kommunens boenden och företag skulle få upp vaccinerade rätt fort

Jag som är Vaggerydsbo tycker att det är svagt att det inte finns ett vaccinationsställe i Skillingaryd. Dålig planering.

Skicka mobil vaccinering till de utsatta områdena i södra delen!
Vi betalar samma skattesats i hela kommunen!

Dålig stil av Skillingaryd att inte ha ett vaccinationsställe. Utan att alla ska ta sej till Vaggeryd.
De gamla får ta färdtjänst dit, som inte är gratis!
Tycker av princip att alla ska ha samma förutsättning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *