Nyheter

Vattnet stängdes av utan förvarning

Nyheter Under onsdagsförmiddagen fanns det inget vatten i kranen hos vissa fastigheter vid Sörgårdsområdet där man förbereder inför kommande bostadsområde strax intill. – Ingen förvarning, säger fastighetsägaren till tidningen och vatten- och avloppschefen Teo Magnusson Bejving förklarar hur informationen skickas ut

Arkivbild

Förberedelserna inför det nya bostadsområdet vid Sörgårdssområdet i västra delen av Skillingaryd pågår och under gårdagen stängdes vattnet av hos grannarna.

– Vi hade inget vatten i kranen under förmiddagen och ingen information har skickats ut, säger fastighetsägaren på Sörgårdsområdet. 

Vi tog kontakt med vatten- och avloppschefen Teo Magnusson Bejving som förklarar hur de mindre störningarna meddelas till kommunens invånare.

– Som dagens vattenavstängning som var mellan 08–14 använder vi oss av en tjänst som skickar ut sms via en karttjänst. 

– Tjänsten hämtar information om mobilabonnemang från landets mobiloperatörer och används för att sprida samhällsinformation, likt den under onsdagsförmiddagen. Tjänsten skickar ut sms till mobiltelefoner som är kopplade till de adresser som berörs. I tjänsten kan vi se vilka adresser som har mottagit ett sms får en grön prick och vilka adresser som inte mottagit sms får en röd prick. De adresser som inte har fått ett sms, som då har en röd prick, försöker vi informera via annat sätt, som exempelvis lapp i brevlådan. 

– Det förekommer att en adress kan visas som grön trots att sms:et inte har nått rätt person. Ofta beror detta på att en annan person eller barn i familjen har fått sms-meddelandet på sin mobiltelefon. Tjänsten kan tyvärr i inte skilja ett abonnemang från ett annat det vill säga att tjänsten kan visa grön prick när ett barn i familjen har fått sms:et på berörd adress medan föräldrar har en företagsmobil eller ett oregistrerat mobiltelefonnummer inte får textmeddelandet. 

Varför kan man inte finna informationen om exempelvis vattenavstängning på kommunens hemsida?

– Det är något vi jobbar med att vara bättre på att synliggöra. Både för pågående samt planerade mindre störningar, avrundar vatten- och avloppschefen Teo Magnusson Bejving vid tekniska kontoret. 

För de kommuninvånare som inte har ett registrerat telefonnummer uppmuntrar tekniska kontoret att registrera numren via kommunens hemsida för att få informationen i framtiden. Tjänstepersonerna hos kommunen kan inte lägga till privatpersoners mobiltelefon i tjänsten utan vidare då det ställs en kontrolluppgift vid registrering.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *