Nyheter

För vem bygger vi simhall?

För vem bygger vi simhall?

Nyheter Liberalerna i Vaggeryds kommun debatterar ny simhall.

Just nu diskuteras placering av en ny simhall i Vaggeryd. Kommunens invånare har fått säga sitt och svaret är tydligt, man föredrar nuvarande placering. Vi i Liberalerna tycker att vi måste fundera på vem vi bygger för. Det borde vara simkunnighet som är första prioritet för verksamheten, det handlar om liv och död om våra barn och unga får lära sig simma.

Det är idrottslärare, förskollärare och övrig skolpersonal som använder vår simhall mellan klockan 08.00–16.00 varje dag. Vad tycker de? Har vi frågat dem? Om inte så bör det göras nu. Som idrottslärare jobbar du i både skolidrottshall och simhall under dagarna, så de bör ligga nära varandra för rimlig och möjlig förflyttning.

Vad tycker simhallspersonalen? Vad ser de för möjligheter och utmaningar? Det är av yttersta vikt att inhämta information från vår ytterst kompetenta personal i de verksamheter som finns i simhallen och som ska använda den i framtiden.


För det andra ska vi hålla oss friska genom att motionera genom simning och vattengympa, som erbjuds i simhallen, och för det tredje ska våra familjer i kommunen ha tillgång till en fin simhall för alla åldrar att bada och umgås i. Tillgänglighet till simhallen är viktigt för att ge våra invånare en likvärdig möjlighet att utnyttja simhallen, därför bör den ligga i närheten av busshållplats och/eller tågstation, tycker vi.

När vi summerar de behov som verkar finnas finns det i vårt tycke två placeringar som är möjliga och det är nuvarande plats och utmed Jönköpingsvägen framför Fenix. Det mest lämpliga torde vara att bygga i nuvarande område i anslutning till den gamla simhallen, som borde byggas om till skolidrottshall så småningom.

Liberalerna i Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


6 reaktioner på För vem bygger vi simhall?

För det första hade de varit trevligt att se en simhall som är öppet för allmänheten och inte anpassat efter skolans öppettider!
Självklart ska skolan tycka till, dock vore det för en gångs skull trevligt om ovanstående vore prio 1 och att man vill utveckla verksamheten.

För Vaggerydsborna, vi Skillingarydsbor skall vara nöjda med vår 17-metersbassäng från 60-talet

Utmed Jönköpingsvägen mittemot ”Svansjön”. Framför Fenix var mer en förklaring var någonstans på Jönköpingsvägen vi menar eftersom den går genom hela Vaggeryd.
Med vänlig hälsning,
Ewa

Vänsterpartiet ställer sig bakom uppförande av ny simhall i närheten av befintlig simhall i första hand, i andra hand vid Fenix kunskapscentrum.

Motiveringen bygger på att det är den bästa placeringen utifrån skolans verksamhetsbehov med simundervisning samt idrottslektioner. Idrottslärarna har ofta lektioner innan och efter varje simlektion och behöver snabbt kunna förflytta sig mellan simhall och idrottssal. En placering av en simhall längre ifrån skolans lokaler kan därmed medföra ökade kostnader för skolverksamheten i form av exempelvis mer personal och transporter.

Många av eleverna som ska förflytta sig mellan olika skolverksamheter är barn under 12 år och därmed blir det utöver en fråga om avstånd även en fråga om trafiksäkerhet. En placering exempelvis norr om Idrottsplatsen kan dessutom innebära andra, ”oväntade”, utgifter. Säkrare gång- och cykelbanor kan behöva uppföras utmed Ödestuguvägen och Karlavägen för att förebygga olyckor och motverka de risker förflyttning via trafikleder som trafikeras av tung trafik medför. Som vi ser det är det inte rimligt att barn ska behöva förflytta sig till fots genom industriområden för att ta sig till sin simundervisning.

Skattepengar ska användas klokt och till nytta för våra kommuninvånare. Vi ska inte bygga till oss nya problem och extra kostnader!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *