Nyheter

Vem öppnar dörren för SD?

Nyheter Nu börjar styren i länets kommuner gestaltas. I Vetlanda tar SD makten tillsammans med två andra partier. Men är det någon som öppnar dörren åt SD:s sju mandat i Vaggeryds kommun? – Bara KD och L som svarat, kommenterar Aronsson

Jan-Erik Aronsson är gruppledare för SD i Vaggeryds kommun

Efter valnatten meddelade kommunens SD-representant att man borde hamna i blickpunkten då ”den politiska världen pekar åt alla håll” och gruppledare Jan-Erik Aronsson kände, precis där och då, att partiet kommer att gå i opposition och utnyttja fördelen som finns att vara vågmästare. Det var då, den 12 september. Fram tills nu har det inte klarnat nämnvärt… Vi fick en pratstund med Aronsson. 

– Ja, vad ska jag säga… (konstpaus). Vi är i opposition men alla är välkomna att prata med oss. De andra partierna måste ju förstå att det är de som ska komma till oss. Vi är öppna för förhandlingar. Vi har räckt ut handen. Liberalerna och Kristdemokraterna har svarat att man avvaktar lite grann och ska återkomma, det är ju ändock ett svar. Centerpartiet vet att vi räcker ut handen. Men Moderaterna har inte ens svarat oss. 

– Det känns precis som att de är livrädda för att vi ska komma innanför väggarna i Skillingehus. Som det ser ut nu söker M samarbete med S, detta skulle innebära att de får majoritet i kommunfullmäktige.

– Vi kan tänkas oss ett valtekniskt samarbete med L och KD. C vet vi inte vilket ben de står på, en del i partiet är emot oss och andra inte. Men snart måste alla partier bekänna färg och vid nästa fullmäktige ska ett nytt presidium tillsättas och då ska ett nytt styre vara på plats. 

Jan-Erik Aronsson kommenterar slutligen:
– Här i kommunen är det som det var i riksdagen för fyra år sedan. Men väljarna har sagt sitt, även här i Vaggeryds kommun, och vi har ökat två mandat.

I kommunfullmäktige har SD 7 av 41 mandat och skulle, tillsammans med KD och L, få ihop 13 mandat då KD har 4 och L 2 mandat.

Fotnot: Under tisdagen lämnade länets första kommun, Vetlanda, ut information om att SD välkomnas in i kommunstyret med Moderaterna och Vetlanda Framåtanda. 

Jenny Larsen (KD) är en av förhandlarna i partiet

När vi träffade Jenny Larsen (KD) efter barn- och utbildningsnämndens sammanträde förra veckan kommenterar hon läget såhär: 

– Vi kan tänka oss minoritetsstyre med stöd av SD. Vi är överens i stora frågor. Vi i KD tittar brett och vi pratar med alla och vårt första alternativ är det som finns på regeringsplan. 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Vem öppnar dörren för SD?

Ingen rasism eller mobbning vill politikerna säga……SD ta makten = gör det de säger man inte ska göra
Logiken inom politikens värld

Att ledande politiker aldrig lär sig, när barnen mobbar då reagerar vi men inte när vuxna håller på med samma sak. Spottar man tillräckligt många gånger på en sten så blir den till slut blöt.

Ryktet går att M hellre ”regerar” med S än med sina kompisar i 4-klövern.

Och detta bara för att slippa beblanda sig med SD!

Hur ska det bli med kommunalrådsposterna då?
Vem ska behöva söka nytt jobb, eller…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *