Nyheter

Vem städar vid Rolstorpasjön?

Nyheter Kommuninvånarna är inte helt nöjda över badplatsen. Det har det varit många turer kring städningen vid Rolstorparsjön som kommunen har tagit över denna sommar.

Gunilla Ljungberg har skött badplatsen tidigare

Det blir varmt i helgen och badplatserna kommer bli välbesökta. Vid Rolstorparsjön finns en omtyckt badplats som under en tid skötts om helt av Gunilla Ljungerg i Svenarum. Sedan juni har kommunen tagit över de tunga uppgifterna som tömning av latriner och containers, vilket Gunilla är glad över.

– Jag var nere med kulturchefen och gick igenom vad jag har gjort och vad som behövs för att hålla ordningen, berättar Gunilla. Det var skönt att det var någon som var positiv och beredd att ta över ansvaret.

Toaletterna vid Rolstorparsjön är inte helt nya, utan det handlar om utedass. Från kommunens sida finns en önskan att se över och lägga nya toaletter som en del i en utvecklingsplan för badplatsen. På många badplatser i kommunen finns lokala avtal med föreningar som sköter underhåll och städning av badplatserna. Fortfarande tömmer Gunilla papperskorgar, städar och ser till att tomma latrintunnor finns på plats när det är dags att byta. Själva bytet sköter hon dock inte längre själv utan denna sommaren har kommunen anlitat Farmartjänst i Vaggeryd för den uppgiften samt tömning av containers. De har dock bara uppdrag att tömma latriner varannan vecka, då kommunen har ansett att det räcker. David Norrfjärd, chef för kultur- och fritidsförvaltningen, menar att man är öppen för andra lösningar och välkomnar de som har intresse i frågan.

– Vi tar gärna dialog med lokala aktörer och samhällsföreningar då detta är i linje med kultur- och fritidsförvaltningens arbetssätt. Vår målsättning är att ha attraktiva och tillgängliga badplatser för kultur- och friluftsliv där Rolstorp en av många pärlor som vi har.

Under sommaren är dock badplatserna en utmaning menar David och kommunen har fått ta emot en del klagomål under sommaren.

– Det finns ett schema för hur ofta latriner ska tömmas men de är väldigt väderberoende.  Högt tryck på badplatserna gör att vi kan behöva ta in extraåtgärder och så fort vi får signal tar vi tag i det direkt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *