Nyheter

Verksamheterna stängs igen

Nyheter För att skydda äldre och andra personer i riskgrupper kommer verksamheter inom socialförvaltningen inte att öppna eller återupptas som planerat.

Nationellt ses en ökning av antalet bekräftade fall av Covid-19. Liknande utveckling ses även regionalt. Utifrån detta kommer följande verksamheter inom socialförvaltningen inte att öppna eller återuppta som planerat.

  • Restaurangerna på kommunens särskilda boenden för äldre kommer inte att öppna.
  • Träffpunktsverksamhet för äldre på Furugården och Mejeriet, som till viss del redan återupptagits, kommer stängas helt.
  • Utflyttad verksamhet (sysselsättning) inom LSS/SoL kommer inte att fortgå som planerat på Sörgården och Furugården.
  • Dagverksamhet för personer med demens på Furugården kommer inte att öppna.

– Vi tycker självklart att det är väldigt tråkigt att vi inte kan öppna och återuppta verksamheter som planerat. Å andra sidan är vi fortfarande mitt i pandemin och står inför en potentiell andra våg och vi måste därför ta de nödvändiga beslut som krävs för att skydda våra äldre och andra personer i riskgrupp, säger Lotta Damberg, socialchef.

Källa: Vaggeryds kommun

Taggar

5 reaktioner på Verksamheterna stängs igen

Konsekvenserna av sådana här beslut kommer vi att få ta i framtiden, och det kommer att bli dyrt – både i kronor och ören samt mänskligt lidande.

Hur kan ett sådan här beslut vara till det negativa?? Jag tycker det är jättebra att kommunen tar sitt ansvar för sina verksamheter. Se bara när covid kom in på Furugården, vem fick skit då!! Jo kommunen om deras hanterande där och hur de hade skött det hela. Nu när de gör ett bra beslut då är det inte bra heller. Nä TACK kommunen och dess ledning som tar bra beslut i dessa tider.

Kommunens socialtjänst stod väl handlingsförlamad när det första Convid-19 blev känt och vad var skydden då? Inte förrän det kom in på Furugården men det fanns knappast några skydd och vem fick sköta de första fallen, Det blev palliativ vård.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *