Nyheter

Veronica blev halvseklets viktväktare

Nyheter Veronica Peterson från Vaggeryd har prisats för sin viktresa.

Veronica Peterson från Vaggeryd blev Halvseklets ViktVäktare. Arkivbild.

1972 kom ViktVäktarna till Sverige och under sina 50 år i Sverige har man hjälpt miljontals människor att gå ner i vikt och skapa hälsosamma vanor. Under jubileumsåret har man valt att lyfta fram sina framgångsrika medlemmar genom att utse Halvseklets ViktVäktare. När alla rösterna var räknade så stod det klart att vinnaren är Vaggerydsbon Veronica Peterson, som med Viktväktarnas hjälp har gått ner 40 kilo.

När Covid bröt ut och högt BMI var en av riskfaktorerna startade Veronica sin hälsoresa. Insikten “Jag vill inte dö” blev ett incitament som skulle förändra hela hennes liv. Då hade hon svårt att knyta skorna utan att bli andfådd och fick ofta pausa i trapporna.Nu, över ett år senare, är Veronica 40 kg lättare. Med detta har hennes livsmotto i stället för “Jag vill inte dö” ändrats till “Jag vill leva”. Veronica är piggare och rörligare än någonsin och “tröttdagarna” som tidigare var flera varje vecka är ett minne blott.

– Mina hälsovinster har varit enorma och jag har även njutit av mina delmål som att kunna knyta skorna och få på mig ringarna igen. Nu kan jag springa över en mil – och njuta av det. Numera är jag pigg i både kropp och själ och stark både fysiskt och mentalt, säger Veronica.

Stort grattis till utmärkelsen önskar vi på Skillingaryd.nu!

Taggar

Dela


1 reaktion på Veronica blev halvseklets viktväktare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *