Nyheter

Veterinärklinik bygger ut

Nyheter Intill travbanan i Vaggeryd finns hästkliniken. Nu har fastighetsbolaget fått ett positivt besked från miljö- och byggnämnden. 

Detaljplanen från 2008 finns och politikerna medgav en mindre avvikelse när ansökan om tillbyggnad av kliniken inkom till miljö- och byggnämnden. 

Ridhuset, som fick bygglov 2008, överskreds tillåtna högsta byggnadsyta med ungefär 340 kvadratmeter. Fastighetens area är 4 898 kvadratmeter och, som brukligt får fastighetsarealen bebyggas motsvarande 35 procent, som då är 1 714 kvadratmeter. Den nya ansökan om tillbyggnaden upptar 303 av bruttoarean och byggrätten överskrids med 92 kvadratmeter. 

– Vi lämnar ett positivt besked för tillbyggnad av veterinärkliniken, säger Peter Sjöberg (M), ordförande i miljö- och byggnämnden. 

Det är Hallands djursjukhus som har driften vid Vaggeryds Hästklinik och de har poliklinikmottagning där hältutredningar, besiktningar, hälsokontroller, vaccinationer, dräktighetskontroller, tand- och munhåleundersökningar utförs på hästar. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *