Nyheter

”Vi är ganska enkla män”

Nyheter En ordningsfråga från valberedningen dök upp på fullmäktigemötet i måndags då ersättare skulle tillsättas i två nämnder.

När (SD) lämnat in sena delgivningar till kvällens fullmäktigemöte kom ordningsfrågan i centrum istället för omvalen. Det var de båda (SD) Jan-Erik Aronsson och Lars-Olof Hindersson det handlade om och gruppledaren Jan-Olof Svedberg (SD) hade fått uppgift om att det var okej att lämna in sena ändringar, men nu verkar det bli någon form av ändring på detta förfarande efter kvällens fullmäktige.

Både P O Toftgård (C) och Roger Ödebrink (S) viftade och ville kommentera ärendet i talarstolen under pågående delgivning.

– Jag borde delges detta i egenskap av valberedningens ordförande. Det här får inte komma som en överraskning. Normalt när det är enkla ärende kanske vi inte behöver gå den långa vägen igenom valberedningen, men vi ska alltid informeras, säger PO Toftgård (C).

– Är det så ni tycker, så ska vi hantera ärenden så, svarar Christer Holmgren (M), fullmäktiges ordförande.

– Herr ordförande har missuppfattat detta. Vi har som arbetsordning en utsedd ordning med en representant från varje parti. Vi ska delges alla ärenden inklusive alla avsägelser. Sen om vi kallar in hela valberedningen eller inte när det gäller enskilda partiändringar är något som vi ska stå för. Vi är ganska enkla män, både jag och PO, men vi ska hålla oss till den arbetsordningen vi har i valberedningen. Annars får fullmäktige ta annat beslut, säger Roger Ödebrink (S) och vänder blicken mot Christer Holmgren.

Christer Holmgren nämner att det finns två förslag. Han blir snabbt avbruten av valberedningens ordförande PO Toftgård (C) igen.

– Det här var en ordningsfråga om hur vi jobbar. Det är bra om vi får kännedom om ärenden och kan agera. Vi har inte lämnat förslag på något, det var en ordningsfråga jag ställde, kontrar PO Toftgård.

Till slut sa fullmäktige ja till förändringarna inom socialnämnd och barn- och utbildningsnämnd. Jan-Olof Svedberg (SD) blir ny ersättare i barn- och utbildningsnämnden och Jan-Erik Aronsson (SD) blir ny i socialnämnden efter avgående Lars-Olof Hindersson (SD).

Slutet gott, allting gott.

Arkivfoto; Valärenden handlade om (SD) vid fullmäktigemötet

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *