Nyheter

Vi får grönt ljus!

Nyheter EU-kommissionen har föreslagit ett gemensamt "trafikljussystem" för att kategorisera smittrisken i länder och områden, utifrån antalet nya fall och andelen positiva tester de senaste 14 dagarna och Vaggeryd har jämförts med andra delar av landet och grannkommunen Värnamo får rött ljus

Röda och gröna coronakommuner

Sett till befolkningen har Vaggeryd haft 14 nya fall per 100 000 invånare, under de senaste två veckorna. Om Vaggeryd var ett land skulle det därmed få grönt ljus.

I hela landet skulle just nu fyra kommuner, men inga län klassas som röda, enligt EU:s gränsvärden. 90 av 290 kommuner och tio av 21 län skulle listas som gula. Av de fyra kommunerna som klassas som röda är bland annat Värnamo kommun, där det är 182 nya fall per 100 000 invånare under de senaste två veckorna.

I hela Jönköpings län rapporterades 210 nya fall de senaste två veckorna, vilket är betydligt fler än under de föregående två veckorna och gör att länet går upp 123 %. Lessebo kommun har just nu flest fall i landet, sett till sin befolkning. Kommunen har haft 288 fall per 100 000 invånare under de senaste två veckorna.

Fotnot; Under senaste dygnet har en person skrivits ut från länets sjukhus. Totalt vårdas fem personer.

Taggar

1 reaktion på Vi får grönt ljus!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *