Nyheter

”Vi ger dem rösten att berätta vad de behöver”

Nyheter Efter ett par års avbrott från egenföretagandet ville Anna Nilsson åter stå på egna ben. Tillsammans med Linnea Haga och Sandra Brenning driver hon Värnamo Veterinärklinik.

Linnea Haga och Anna Nilsson ser veterinärsyrket som ett detektivarbete.

Föreställ er en trio i blandade åldrar. Lägg till intresse och mer än 30 års samlad erfarenhet av djur och djurvård. Där har ni Värnamo Veterinärklinik. För närvarande hyser de in sig i lokaler på Julias Väg, men under våren får de tillgång till splitter nya lokaler på Bredasten.

– Vi ser verkligen fram emot att få nya och fräscha lokaler. Det ger oss möjligheten att ta hand om operationer och röntgen på ett helt annat sätt i jämförelse med nu. Det blir mer lättillgängligt och kommer bli bra. Det här känns som vår studentlya innan vi flyttar igen, säger Anna Nilsson, delägare och sköterska.

Med anledning av den kommande flytten väntar trion förstärkning på personalsidan.

– De nya lokalerna ger oss fler möjligheter, vilket innebär att vi behöver bli fler. Vi har börjat titta på rekryteringar och letar efter personal inom bilddiagnostik och kirurgi. Vår ambition är även att arbeta lite mer med hästar, eftersom de nya lokalerna är anpassade för det ändamålet också, säger Linnea Haga, delägare och veterinär.

Anna Nilsson har arbetat med djur under de senaste 20 åren. Hon har drivit egen firma och har de senaste fem åren varit anställd på Anicura Veterinärhuset i Värnamo. Hennes längtan efter att få stå på egna ben resulterade i att hon, tillsammans med veterinären Linnea Haga, startade en egen klinik. Duon blev en trio när djurvårdaren Sandra Brenning anställdes.

– Det skönaste av allt är att man vet vad som behövde göras, eftersom jag har drivit klinik i samma stuk tidigare. En känner sig tryggare i sin yrkesroll och det är skönt att få arbeta närmare kunderna, säger Anna Nilsson.

I början på november slogs portarna upp till kliniken. Trion kände av intresset från start.

– Det har varit fullt upp från början. Vi har inte någon tid över och kunderna har hittat hit väldigt fort, så det ser ljust ut. Vår ambition var att växa som klinik i lagom takt, men när Anicuras nedläggning kom stod vi där helt plötsligt som enda klinik i Värnamo. Men det har gått bra hittills och framtiden ser ljus ut, säger Linnea Haga.

Vad är det bästa med veterinäryrket?

– Att det är ett varierat arbete, där den ena patienten inte är den andra lik. Det blir som ett detektivarbete, där man får börja om på varje djur man kollar. Vi ger dem rösten att berätta vad de behöver. Sedan får man ju inte glömma glädjen och kärleken som djuren sprider kring sig till sina ägare och familjer. Relationen mellan djur, djurägare och oss är otroligt givande, säger trion.

Sandra Brenning ses som klinikens klippa. "Hon håller ordning på oss."

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *