Nyheter

Vi längtar efter eleverna!

Nyheter Fjärrundervisning, inställda skolresor, ingen simundervisning, inte sitta tätt tillsammans i matsalen… Listan görs lång men läget är under kontroll

Arkivfoto; Många vill se studenterna springa ut

Barn- och utbildningsförvaltningen berättade under gårdagen att ”vi har hållit öppet och det har lyckats”. En rad olika aktiviteter har gjorts för att minska smittspridningen såsom undervisningsresor, sitta glesare i matsalen, fjärrundervisning på Fenix och har idrottslektionen utomhus.

– Det handlar om hygien, hygien och återigen hygien. De åtgärder som vi gjort har visat att smittspridningen över lag, inte bara Corona, utan även ”vanlig” förkylning har minskat. Vi har en hög närvaro i skolan och vi har inget akut behov av lärare på grund av sjukskrivningar, berättar Per-Erik Lorentzon, skolans förvaltningschef.

– Det vi jobbar med nu är bland annat betygsättningen. Hur länge kan man fördröja det? Tidigare år har betygen satts ett antal veckor innan avslutningen. Men i år får vi planera om och lärarna får senarelägga betygen något. Fjärrundervisningen var kul i början och det kan vara en utmaning att behålla fokus. Några moment som måste göras fysiskt i de praktiska delarna har vi öppnat upp klassrummen för små elevgrupper. Vi längtar såklart efter eleverna. När det gäller det traditionsenliga studentutspringet får vi ta ett gemensamt beslut längre fram. Vi planerar inte i dagsläget för något i juni, utan avvaktar vidare direktiv från myndigheterna. Student blir det, men inte på samma vis. Vi bedömer att i skolan har vi läget under kontroll, avrundar Per-Erik och säger att ingen konstaterad smitta bland elever eller personal finns i dagsläget.

När det gäller skolavslutningen för grundskolans elever planeras den att genomföras med anpassad restriktion som gäller vid tillfället. För närvarande är det maximalt 50 personer som gäller.

Fotnot; På Fenix tar ett 90-tal elever studenten 12 juni.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *